5 boeken die elke online ondernemer moet lezen

Home » Boeken » 5 boeken die elke online ondernemer moet lezen
5 boeken die elke internet ondernemer moet lezen

Hier zijn de 5 boeken die ik vind dat elke online ondernemer moet gelezen hebben. Deze hebben mij zelf geholpen om mijn online businesses te verbeteren maar ook mijn leven zelf en mindset te verbeteren.

Deze boeken staan niet in een bepaalde volgorde, elk van de boeken heeft mij op een bepaald moment in mijn ondernemersreis geholpen en ik ben ze één voor één meer dan dankbaar.

1. The 4 hour work week

The 4 hour work week leert je stapsgewijs hoe je kan verlossen uit de 9-5 job, je eigen zaak kan starten en de levenstijl van jouw dromen kan bekomen. 

Lessen uit the 4 hour work week

 • Je moet geen miljonair zijn om financieel vrij en gelukkig te zijn
 • Optimisme kan soms een vorm van luiheid zijn
 • Hoe je nooit je dag mag beginnen
 • Hoe jij je angsten kan overwinnen om te bekomen wat je echt wilt

Voor wie is the 4 hour work week? 

The 4 hour workweek is voor die 17 jarige die niet zeker is of ze nu een “gap year” moet nemen en een wereldreis maken als rugzaktoerist of een naar de unief moet gaan. Maar ook voor de 30 jarige die niet gelukkig is met zijn/haar work-life balance. 

2. Zero to One

Zero to one geeft je een kijkje in de philosophy van multi-miljardair Peter Thiel over hoe je een startup tot een success kunt ombrengen.

Hij verteld de lessen die hij leerde bij het oprichten en verkopen van Paypal en het investeren in Facebook om uiteindelijk één van de rijkste mensen op aarde te worden. 

Lessen uit zero to one

 • Monopoly’s zijn goed, voor zowel zaken als de maatschappij
 • De grootste vooruitgang wordt verticaal aangemaakt, niet horizontaal
 • Je moet een visie hebben om jouw startup van 0 naar 1 te brengen

Voor wie is zero to one? 

Zero to one is voor de dromer. Diegene die denkt ooit een eigen bedrijf uit de grond te stampen. Al ben je 16, 25 of 50.

lees verder: 5 manieren om online geld te verdienen 

3. Rich Dad Poor Dad

Rich dad poor dad verteld het verhaal van een jongen met twee vaders, één rijke, en één arme, om jouw in de juiste mindset te brengen en te leren hoe je financieel vrij kan zijn. 

Lessen uit Rich dad poor dad

 • Naar de unief of hoge school gaan is niet altijd en voor iedereen de oplossing
 • Geld op je spaarboekje zetten levert niks op
 • Investeer jouw inkomen in assets totdat je assets uiteindelijk je inkomen worden

Voor wie is Rich dad poor dad? 

Rich dad poor dad is voor iedereen die financieel zelfstandig wilt zijn. Al ben je een kind van 12 of een man van 40. Dit boek kan een leraar zijn voor iedere leeftijdscategorie over hoe je moet omgaan met jouw kapitaal. 

4. The 100$ startup

Dit boek van Chris Guillebeau is een absolute must-read voor iedereen die zijn eigen online business wilt gaan starten. Het staat op de best-seller list van vele landen. 

“In de 100$ startup leer jij hoe je kan losbreken van de 9-5 job door jouw passies en vaardigheden om te bouwen tot jouw eigen online bedrijfje, volledig van thuis uit met een klein budget van minder dan 100$. “

Dit boek leest héél vlot en is heel gelijkaardig als de 4-hour work week. 

Lessen uit the 100$ startup

 • Heel wat real-life voorbeelden van successieverhalen die je kan nabootsen
 • Hoe je heel goedkoop of zelf gratis kunt gaan adverteren
 • Hoe je je zaak zowel verticaal als horizontaal kunt opschalen 

Voor wie is “the 100$ startup”? 

Ik zou dit boek aanraden aan iedereen die nog op school zit en niet in het saaie werkleven beland wil worden, aan iedereen die continu met internet ondernemen bezig is maar ook aan oudere mensen die hun buiten hun comfort-zone willen stappen en de 9-5 gewoon beu zijn. 

5. The 80/20 principle

The 80/20 principle toont aan hoe jij je leven kan verbeteren door je werk en leven te gaan optimaliseren volgens het 80/20 principe. Aan de hand van dit principe verander jij je mindset en leg je de focus op dat geen (die 20%) dat echt opbrengt of waarde aan jouw leven brengt. 

Lessen uit the 80/20 principle

 • Mensen verwachten dat het leven eerlijk en gebalanceerd (50/50) is, dat is het niet
 • Je hoeft niet perfect de data de weten om het 80/20 principe toe te passen
 • Het belangrijkste dat een zaak kan aanpassen is hun productaanbod

Voor wie is “the 80/20 principe”?

De webshop of winkeleigenaar met honderden producten in hun aanbod waar slechts een klein deel goed van opbrengt en de beginnende ondernemer die denkt dat veel beter is dan weinig.  

lees verder: hoe je eigen webshop starten

Ziezo! Dat zijn de 5 boeken die ik aanraad aan elke online ondernemer! Deze boeken hebben mij zo veel geholpen door de jaren heen en de lessen die ik er uit heb geleerd zijn onbetaalbaar. Zo goed dat ik the 4 hour work week en the 100$ startup al 2 keer las en rich dad poor dad zelf al 3 keer. 

Heb je zelf nog boeken over het ondernemen die jouw leven positief hebben beïnvloed? Deel ze in een reactie hieronder zodat iedereen er van kan leren! 

Heb je genoten van mijn artikelen over de 5 boeken die elke online ondernemer moet hebben gelezen? Deel het op sociale media, het zal mij en jouw vriendin/familie heel hard helpen. 🙂

Alle 5 de boeken bevatten een Affiliatielink. Dit wil zeggen dat mocht je ze aanschaffen via mijn link, dat ik daar een heel kleine compensatie voor zou krijgen. Mocht je dus van plan zijn om er eentje te kopen, gebruik dan mijn link als je mij wenst te helpen!