Geld verdienen met bol.com (Zo gemakkelijk is het!)

Home » Online geld verdienen » Geld verdienen met bol.com (Zo gemakkelijk is het!)

Bol is meer dan alleen een webwinkel gigant in Nederland en België. Wist je dat eigenlijk iedereen op hun platform kan gaan verkopen? In dit artikel leren we alle verschillende manieren om geld verdienen met bol.com.

Wil je gewoon wat extra bijverdienen via bol?Misschien wil je bouwen aan passief inkomen? Of misschien wil je wel serieus gaan ondernemen en gaan verkopen op bol? Dit kan allemaal! Lees verder en find out. 😉

#1 Geld verdienen met bol.com via Affiliate marketing

geld verdienen met bol.com via affiliate marketing.

De eenvoudigste manier om geld te verdienen met bol.com is aan de hand van affiliatie marketing.

Als affiliate marketeer voor bol.com promoot jij dus verschillende producten van bol op jouw website, emails, social media enzovoorts. Wanneer iemand via jouw link dan producten van bol gaat aanschaffen, daar krijg jij dan een kleine compensatie op. 

Het leuke aan affiliatie marketing via bol is dat je geld verdient op het volledig bedrag. Jij krijgt dus ook een compensatie op andere producten die jouw bezoeker toevoegt aan zijn/haar mandje. En die compensatie geldt voor 30 dagen lang.

30 dagen is de levensduur van de cookie van jouw affiliatelink. Dus als jouw bezoeker op jouw link klikt, niets aankoopt en dan 20 dagen later wel iets aankoopt via bol dan krijg jij als nog je compensatie. Heel leuk dus want in België en Nederland is bol.com toch wel dé webwinkel.

Hieronder staat een voorbeeld van zo’n bol.com affiliatielink. Dit is mijn favoriete boek die ik 100% aanraadt dat elke online ondernemer leest. Als jij op die link het boek aankoopt, dan krijg ik daar 3% op. Op zich is dat heel weinig maar wanneer meerdere mensen dan doen loopt het wel op. En natuurlijk is die cookie nog eens 30 dagen geldig dus kan je vaak een compensatie op meerdere aankopen verwachten! 

Affiliate marketing is dus een heel goede vorm van geld verdienen op bol.com en nog eens een heel goed verdienstmodel om aan een passief inkomen te bouwen. 

#2 Geld verdienen met bol.com via je eigen producten

geld verdienen op bol.com via je eigen producten te verkopen. Dit kan je doen dankzij de masterclass van Jia Ruan.

De meest winstgevende vorm van geld verdienen met bol.com is natuurlijk het verkopen van producten via bol.com. 

Heb je al een webwinkel? Dan kan je misschien eens kijken om je producten ook aan te bieden op bol.com. bol.com heeft een heel groot bereik en wekt heel wat vertrouwen op bij klanten. Voor een kleine webwinkel kan het dus een heel mooie branding boost zijn om jouw producten ook op bol aan te bieden, daarbovenop krijg je nog eens extra verkoop ook.

Natuurlijk zullen de meeste die dit artikel lezen geen eigen webwinkel of producten hebben. Ook zij kunnen gemakkelijk gaan beginnen met verkopen op bol.com. Ik zeg gemakkelijk, omdat eigenlijk iedereen (met het zelfstandig statuut) hiermee kan beginnen. Je hoeft je enkel aan te melden op hun website en je ondernemersnummer of KVKnummer op te geven en je bent klaar om te starten. 

Meer weten over hoe je kunt verkopen op bol.com? 

Vanaf dan kan jij je eigen producten gaan aanbieden op bol, dit kan je doen door ze aan te kopen vanuit China via het wholesale platform Alibaba. Dit vergt natuurlijk heel wat product research, onderhandelen met de leverancier, 

Hier komt natuurlijk heel wat bij kijken. Zo moet jij zorgen voor een winstgevend product, deze vindt je aan de hand van product research. Daarna moet je een leverancier gaan zoeken en met hun gaan onderhandelen. Ten laatste moet je kiezen of je het product zelf wilt opsturen naar de klant of gebruik wilt maken van bol lvb. 

Er komt dus heel wat bij kijken bij dat verkopen op bol.com. Als je meer info wilt raadt ik je aan eens naar de gratis training van de bol masterclass te kijken. Jia Ruan gaat je alles leren over hoe jij aan de hand van je eigen product geld kunt verdienen met bol.com

De bol masterclass van Jia Ruan is dé masterclass die je nodig hebt als je wilt gaan verkopen op bol.com

#3 Geld verdienen met bol.com via e-book

geld verdienen op bol via een e-book uit te brengen is ook volledig mogelijk dankzij hun samenwerking met kobo writing life.

Ben jij iemand met veel expertise over een bepaalde topic? Misschien ben jij wel een lifecoach, hebt ervaring met crypto of je bent een personal trainer? Dan zou je wel eens wat kunnen verdienen door je eigen e-book uit te brengen. Ook dit kan via bol.com. 

Velen denken dat een boek uitbrengen heel wat geluk en connecties vergt maar dat is helemaal niet zo. Iedereen kan een e-book publiceren. En je kan deze zelf aanbieden op bol.com! Je moet dus niet opzoek gaan naar een uitgever die jouw boek wilt publiceren en je moet er niets voor betalen! 

Hoe gaat dit ten werk? Dit kan je via Kobo Writing Life. Kobo is een Canadees bedrijf dat zich specialiseert in het uitbrengen van e-readers (ze zijn een beetje de concurrent van Amazon Kindle) maar ze houden hun ook bezig met het uitgeven van e-books. Zo kan iedereen op hun platform een account aanmaken en via hun dashboard hun eigen e-book publiceren.

Ze aanvaarden alle formaten: .doc, .docx, .epub, .mobi enzovoorts. Ook de layout en cover kan helemaal via hun dashboard bewerkt worden. Wanneer je je boek uiteindelijk publiceert komt die op hun eigen marketplace én bol.com. Bol en kobo hebben namelijk sinds 2015 een partnership, waar jij dus gebruik van kan maken. Wanneer je e-book online staat krijg jij 70% van elke aankoop van jouw e-book. Dus als jij voor jouw expertise e-book 50 vraagt dan houdt jij daar 35 euro aan over. 

Dan is het aan jouw om het boek te promoten via social media, je website en of blog. Een e-book publiceren kan een heel goede manier van geld verdienen met bol.com zijn als je écht met iets origineels en hulpvol op de markt kunt komen. 

#4 Geld verdienen met bol.com met tweedehands spullen

ten laatste kan je nog geld verdienen met bol.com via het verkopen van tweedehands spullen.

Je kan natuurlijk ook gewoon jouw gebruikte spullen gaan verkopen op bol.com om wat geld te verdienen. Denk hier bij maar aan gebruikte studieboeken voor studenten, films en muziek. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk op bol.com. Het is ook volledig gratis, bol rekent enkel een bemiddelingsbijdrage wanneer je uiteindelijk een product verkoopt. 

Kijk dus eens of je geen artikelen thuis liggen hebt die je niet meer gebruikt, de kans is groot dat je ze op bol kan aanbieden. Zo ben je het kwijt en verdien je er nog iets aan. 

Het leuke aan tweedehands verkopen via bol.com is dat jij niets hoeft te doen buiten het artikel op sturen. Zo moet je niet met vervelende klanten gaan praten zoals bij ebay, marktplaats of Facebook marketplace.

Conclusie: geld verdienen met bol.com

Zo dat zijn zo’n beetje de opties om geld te verdienen met bol.com. Verkopen op bol is dus eigenlijk voor iedereen mogelijk, je moet gewoon wat creatief kunnen zijn. Zelf kan ik verkopen op bol en affiliatie marketing zeker aanraden. Met verkopen op bol valt héél veel geld te verdienen als je bereid bent je tijd in je product research te steken. Met affiliate marketing kan je dan weer een heel mooi passief inkomen bekomen. 


Deel dit artikel

Gerelateerde berichten