Is Boyd Hoek een oplichter? SMMB Masterclass Review

Home » Reviews » Is Boyd Hoek een oplichter? SMMB Masterclass Review

Met dat ik als internet ondernemer mij constant in de online marketing wereld begeef, krijg ik ook heel wat advertenties naar me heen gezwierd. De laatste tijd krijg ik meer en meer advertenties over Boyd Hoek en zijn SMMB Masterclass dus werd ik natuurlijk nieuwsgierig. Wat verkoopt die Boyd Hoek en is hij een oplichter? Hier is mijn review over de SMMB Masterclass

Navigatie
 [show]

  Mentors & Guru’s: mijn opinie

  smmb masterclass review: is Boyd Hoek zo'n guru of mentor net zoals de andere? of is hij beter? Is hij een scam of een oplichter?

  Toen ik 4 jaar geleden in Nieuw Zeeland de rugzaktoerist uithing, werd ik voor het eerst gebombardeerd door guru’s en mentors. Deze gingen mij leren hoe ik aan dropshipping moest beginnen zolang ik maar hun cursus ging gaan kopen. Ze maakten gebruik van het klassieke model met de gratis webinar om dan uiteindelijk op het einde van die webinar hun slag te slaan en jouw door middel van FOMO en kortingen hun cursus te gaan verkopen.

  Zelf wist ik beter dan naïef te zijn en er op in te gaan. Wel leerde ik door hen het dropshipping business model kennen en had ik vanaf dan besloten om me daar 100% op te focussen. Ondertussen zijn we 4 jaar verder en run ik nog altijd enkele dropshipping webshops maar heb ik me ook uitgebreid in andere gebieden zoals social media marketing en affiliatie marketing. 

  Die mentors en guru’s bleven mij bombarderen en hoe langer ik het deed, hoe meer en meer er boven kwamen. Dropshipping was (en is) hot en die guru’s weten het. 

  Op zich is heb ik geen probleem met het verkopen van een cursus, zolang die cursus waardevolle informatie bevat. Mijn probleem komt bij het feit dat deze verkopers gebruik maken van agressieve advertenties om een “get-rich-quick-scheme” te verkopen. Terwijl zo’n scheme totaal niet mogelijk is. Niemand kan snel online geld gaan verdienen zonder daar eerst voor te gaan werken. 

  Ze lullen er dus vaak op los om hun product aan zoveel mogelijk mensen te gaan verkopen, die aggressieve vorm van verkopen, daar heb ik een probleem mee. 

  Mijn tweede probleem komt bij de cursus zelf. Ik zei al dat ik over de jaren heen meer en meer advertenties kreeg van nieuwe guru’s en mentors. Ik heb velen van die cursussen kunnen inkijken door mijn netwerk en wat bleek? Ze hebben allemaal dezelfde inhoud.

  Wat kan je daaruit besluiten? Velen van die guru’s zijn niet alleen agressieve verkopers, er zijn er ook veel die gewoon een cursus doorverkopen die eerst aan hun werd verkocht. Het lijkt precies een pyramid scheme! Daaruit kan je ook opmaken dat velen van hen waarschijnlijk nooit een succesvolle dropshipping store hebben kunnen openen.

  Mijn opinie? Met mentors en guru’s moet je dus serieus oppassen. Laat je niets aansmeren waar je niet 100% in geïnteresseerd bent, doe je research voor je een cursus koopt. 

  Wie is Boyd Hoek?

  Wie is Boyd Hoek en is hij een scam?

  Dan komen we bij Boyd Hoek. Zoals ik al eerder zei, ik kom sinds recent heel wat van zijn advertenties tegen. Maar wie is deze man? 

  Boyd Hoek is een jonge man van 20 jaar uit Nederland die momenteel in Bali woont als Digital Nomad. Daar heeft hij een mooie villa met een zwembad. Volgens zijn gratis webinar is hij een schoolverlater (high-school drop out) en is hij op zijn 18de begonnen met zijn eigen social media marketing bureau. 

  Klinkt allemaal heel leuk, maar checkt het out? Let’s see. Volgens zijn linkedin is hij Founder van de SMMA Digital Presence die je hier kan vinden: digitalpresence.nl. Wanneer we naar die site browsen zie je al meteen wat hij doet: hij helpt personal trainers met het exponentieel groeien van hun business door middel van FB ads en sales strategieën.

  Er is ook een knop om een gratis strategie gesprek te beginnen. Zijn Social Media Marketing Bureau bestaat dus echt en zoals hij in zijn webinar aankaart: hij richt zich vooral binnen de nichemarkt van sportscholen, meer bepaald: personal trainers. 

  Wanneer ik ondervond dat Boyd Hoek ook echt met zijn eigen agency bezig is, kreeg ik meteen veel meer vertrouwen in zijn cursus. 

  Is Boyd Hoek een oplichter? 

  Voor mij is Boyd Hoek geen oplichter, maar dat wil niet zeggen dat hij voor jouw geen oplichter is. Let me explain: Ik zelf ben full-time zelfstandig ondernemer, ik ben 24/7 bezig met nieuwe online businesses te starten, artikels te schrijven, enzovoorts.

  Daarbij ben ik nog eens heel leergierig: ik wil constant nieuwe dingen leren om mijn online businesses te improven of nieuwe te starten.

  Boyd Hoek biedt een cursus aan waarin hij mij kan leren om een Social Media Marketing Bureau te starten. Voor mij is dit ideaal. Zelf heb ik reeds 4 jaar ervaring in het online ondernemen en ben ik al 10+ jaren bezig met grafisch vormgeven en bevindt me 24/7 op het web. Ik ben het ideaal doelwit om een Social Media Marketing Bureau te starten.

  Ik heb ervaring, ben ingeschreven als ondernemer én ben bereid om er volop voor te gaan. Daarbij kan ik als zelfstandige nog eens de cursus inbrengen in mijn belastingen, TOP! 

  Nu komt het probleem: Boyd Hoek richt zich niet alleen op mij als doelwit, hij richt zich ook op zogenaamde “wantrepreneurs” deze personen zijn geïnteresseerd in een eigen zaak te starten, werken een 9-5 job maar hebben nul karakter, zijn amper leergierig en willen snel rijk worden. 

  Die wantrepreneurs kunnen door hun bad mindset nooit een eigen zaak beginnen, en blijven dus best zo snel mogelijk weg van mensen zoals Boyd Hoek en de SMMB Masterclass. Als jij jezelf daarin herkend, dan is Boyd Hoek voor jouw dus een oplichter. 

  Het verschil tussen Boyd Hoek en andere guru’s

  Alhoewel Boyd Hoek dezelfde verkooptactieken gebruikt die ik bij andere guru’s continu zie gebruiken, is hij op enkele vlakken wel verschillend. 

  Zo heeft Boyd Hoek wel zijn eigen business waar hij de sociale media marketing doet voor andere bedrijven en ondernemers en zijn cursus was de eerste op de Nederlandse/Belgische markt. Dat wil dus zeggen dat zijn cursus geen copy-cat is van een ander en bestaat uit zijn eigen research in zijn eigen business journey. 

  Dat maakt hem voor mij verschillend van die andere guru’s en mentors. 

  Wat leer je in de SMMB Masterclass

  Wat ga je leren in de SMMB masterclass? Mijn review over de SMMB masterclass en boyd hoek. Voor mij is hij geen oplichter, maar wat is hij voor jouw?

  Wat ga je nu gaan leren in die SMMB masterclass? Hier even de contents van de SMMB masterclass:

  • Video cursus: hoe jij je eigen Social Media Marketing Bureau kunt starten
  • Cold email/Cold Call script
  • Wekelijkse groepscoaching
  • 1 op 1 Coaching met Boyd Hoek (15 min) 
  • SMMB Checklist 
  • Meer dan €3000 aan extras

  Er is 6 weken aan content aanwezig in de cursus, je kan dus stapsgewijs aan jouw eigen social media marketing bureau gaan beginnen. Ideaal dus voor wie een online business wilt starten, wilt stoppen met zijn/haar 9 tot 5 job en er 100% voor wilt gaan. 

  Maar: koop deze cursus NIET als je niet 100% bereid bent er voor te gaan. Again, als jij jezelf herkend in die “wantrepreneur” waar ik het eerder over had dan is Boyd Hoek en zijn SMMB masterclass helemaal niet voor jouw. 

  Wat is een SMMB 

  Wat is een social media marketing bureau of agency? Dit is een B2B vorm waar jij sociale media services aanbiedt aan een ander bedrijf of ondernemer.

  Een Social Media Marketing Bureau of kortweg SMMB is een B2B businessvorm waarin jij als ondernemer Social Media Services aanbiedt aan andere ondernemingen. 

  Het is een heel leuke bedrijfsvorm omdat het zo gemakkelijk te starten is, je hebt er namelijk weinig kapitaal voor nodig. 

  In mijn ander artikel leg in volledig in-depth uit hoe SMMB werkt en hoe je er aan kan gaan beginnen, daar heb je al heel wat gratis informatie om te gaan starten. 

  Lees verder: Hoe iedereen een SMMB kan starten

  KLOPT DIT: “Met een SMMB kan je bakken geld verdienen“?

  Een SMMB starten is zeker en vast een goed business model. Door slechts één klant per maand de scoren ga je al snel 1000 a 2000 euro gaan verdienen. Je hebt er ook relatief weinig werk aan buiten het opzetten van de advertenties en het opzoeken van klanten. 

  Met slechts enkele uren werk per week kan je al converterende facebook en instagram advertenties online zetten als je daar de juiste ervaring voor hebt. Ik zeg natuurlijk wel: als je daar de juiste ervaring voor hebt. 

  Facebook en Instagram Ads zijn uiteraard niet zo straight forward, anders kon iedereen hun business tot een success omvormen. 

  Het komt er uiteindelijk terug op neer: om van de SMMB masterclass een profitabele business te maken, heb je heel wat meer nodig dan enkel en alleen het geld om de cursus te kopen. Je moet ook bereid zijn je tijd en geld te investeren om er succesvol in te worden.

  Dat is overigens bij elke businessvorm zo. Moest ik na 4 maanden opgegeven hebben met dropshipping, had ik nooit een cent online verdient. Het is maar dankzij mijn doorzettingsvermogen en leergierigheid dat ik er uiteindelijk ben geraakt. 

  Ook jij moet dezelfde mindset hebben als je succesvol wilt zijn en de SMMB masterclass van Boyd Hoek wilt gaan aankopen. 

  Mijn eigen ervaring met Social Media Marketing

  Mijn eigen ervaring met social media marketing vertellen mij dat een social media marketing bureau big business is.

  Zelf ben ik al enkele jaren bezig met social media marketing en het gebruiken van advertenties op platvormen zoals Instagram en Facebook voor mijn dropshipping webshops. Ik zelf zie dus hoe profitabel social media marketing wel niet kan zijn. 

  Met een goede ad copy, ad creative en doelgroep kan je héél wat geld verdienen. Vaak heb ik dus al in mezelf gedacht van: “moest iemand mij inhuren om hun bedrijf te promoten, zou ik echt wel waarde kunnen geven.” 

  Mijn eigen sociale media marketing ervaring verteld mij dus dat een SMMB starten BIG BUSINESS is.

  Dat is wat een SMMB doet. Waarde geven aan een ander bedrijf en samen een WIN-WIN situatie te creëren. 

  Kan je rijk worden van de SMMB masterclass?

  Uiteraard kan je rijk worden van de SMMB masterclass, of je dat nou gaat worden hangt opnieuw weer volledig af van jouw mindset en hoe jij de cursus in de praktijk gaat omzetten tot een echte business. 

  Verwacht je snel rijk te worden? Dan ga je gegarandeerd falen omdat je na enkele maanden vast en zeker al opgeeft. Ben je iemand die bereid is er volop voor te gaan, elke dag bij te leren en niet gaat stoppen tot het lukt? Dan kan jij zeker en vast geld verdienen met je eigen SMMB en er uiteindelijk rijk van worden. 

  Klik hier om deel te nemen aan de gratis webinar en zie voor jezelf of de SMMB Masterclass iets voor jouw is.

  Kan je de leerstof van de SMMB masterclass online vinden? 

  De leerstof in de SMMB masterclass kan je zelf online vinden, mits je daar echt naar zoekt. Dit gaat je jaren duren.

  Jazeker, je kan die leerstof online vinden. Als je wat gaat gaan googelen op het web kom je snel heel wat artikelen tegen over het starten van een SMMB. Zelf heb ik er ook eentje geschreven die je al een jump-start gaat geven: hoe een SMMB starten. 

  Iedereen kan zijn eigen research doen om een business te starten. Het voordeel hiervan is dat je volledig je eigen pad creëert en dus niet iemand 100% gaat na-apen wat nooit goed is. Het nadeel is dan weer dat het je véél langer gaat duren om er uiteindelijk aan te beginnen. 

  Met de SMMB masterclass betaal je uiteindelijk voor een gericht stappenplan, hierdoor kan je veel sneller aan de slag gaan.

  Wil je een eigen SMMB starten en heb je tijd zat? Begin dan aan je eigen research en creëer je eigen pad naar success. Wens je liever wat tijd uit te sparen en voor een gericht stappenplan met inclusief coaching te gaan? Kies dan voor de SMMBmasterclass. 

  Voor wie is de SMMB masterclass

  Voor wie is de SMMB masterclass? Zoals ik al eerder zei: de SMMB masterclass is voor iedereen die een social media marketing bureau wilt gaan starten en bereid is om daar volop voor te gaan. 

  Het is NIET voor mensen die:

  • Snel rijk willen worden
  • Lui zijn
  • Niet leergierig zijn
  • Niet creatief zijn en enkel en alleen gaan na-apen

  Herken jij je hierin? Dan blijf je best bij je 9-5 job, online business is niet voor jouw. Val dus niet in de kuil en verspil geen geld aan een cursus.

  Is de SMMB masterclass zijn geld waard? 

  Met de kortingscode betaal je €997 voor de cursus. Dat is veel geld. No way around it. Maar als jij de theorie van de SMMB masterclass in de praktijk kan omzetten tot jouw eigen profitabele business, dan is het slechts een kleine investering.

  Ja de SMMB masterclass is dus zijn geld waard MAAR enkel en alleen als jij er dus ook iets mee doet. 

  Ontvang jouw korting voor de SMMB Masterclass

  Conclusie: Is Boyd Hoek een oplichter? 

  Voor mij is Boyd Hoek geen oplichter, wel is hij een redelijke agressieve verkoper. Hij gebruikt net zoals andere mentoren en guru’s FOMO om mensen om te zetten tot kopers.

  Alhoewel ik die tactiek niet meteen approve, is zijn cursus wel heel waardevol voor diegene die effectief een online business willen starten. 

  Het hangt dus volledig van jouw af of Boyd Hoek wel of niet een oplichter is. 

  Hopelijk heb je genoten van mijn SMMB masterclass review en mijn opinie over Boyd Hoek en andere guru’s en mentors. Heb je nog vragen over het starten van een SMMB of de SMMB masterclass? Je mag ze gerust mailen naar me op hello@deandevos.be