Hoe vind je de beste dropshipping leveranciers op Aliexpress?

Home » Dropshipping » Hoe vind je de beste dropshipping leveranciers op Aliexpress?

Ben je geïnteresserd in dropshipping maar geen idee hoe je betrouwbare leveranciers kunt vinden op Aliexpress? Dit lossen we in dit artikel snel op aan de hand van mijn stappenplan, een betrouwbare aliexpress leverancier vinden is eigenlijk héél simpel. 

Vooraleer je zoekt naar de beste en meeste betrouwbare leverancier op Aliexpress moet je natuurlijk weten welk product je wilt gaan verkopen. Hiervoor verwijs ik je graag door naar een ander artikel: hoe vind je de beste, winnende dropshipping producten

In dat artikel leg ik je mijn volledige stappenplan uit om de beste dropshipping producten volledig gratis te vinden met behulp van het Aliexpress Dropshipping Center

Op zoek naar een stappenplan voor dropshipping? Lees hier mijn volledig stappenplan om te starten met dropshipping.

Heb je al een product dat je wil dropshippen via Aliexpress? Dan kunnen we er meteen aan beginnen.

Wat is Aliexpress en waarom zou je dropshippen via Aliexpress?

Wat is aliexpress en waarom zou je dropshippen via Aliexpress?

Aliexpress is een verkoopplatform in China waar Chinese leveranciers hun producten aanbieden. Het is een onderdeel van Alibaba die dan weer de “wholesale” variant is van Aliexpress. 

Aliexpress is gigantisch groot dus er zijn (honderd)duizenden leveranciers beschikbaar en je kan er zowat alles op vinden dat je maar kan bedenken. Het leuke aan Aliexpress? Alles is super goedkoop. Dit maakt het héél interessant voor dropshippers die willen dropshippen van Aliexpress naar de westerse wereld. 

Nog een leuk detail: Aliexpress is heel competitief en Chinese leveranciers zijn zot van dropshippers dus gaan ze vaak veel voor je doen. Denk maar aan: een privé product (VIP) waar enkel jij kan van kopen, snellere leveringstijden, eigen factuur in het pakketje, enzovoorts! 

De voordelen van dropshipping via Aliexpress zijn enorm:

 • (honderd)duizenden leveranciers die houden van dropshippers
 • Gigantisch veel producten beschikbaar
 • Goedkope producten
 • Geen dropshipping contracten nodig

Hoe vind je de beste dropshipping leveranciers op Aliexpress

Om de nadelen van Aliexpress zo veel mogelijk te minimaliseren, moet je aan de slag gaan met betrouwbare leveranciers. Dit kan je gemakkelijk gaan doen a.d.h.v dit stappenplan: 

Stap 1: Zoek naar Aliexpress leveranciers die jouw product aanbieden

Zoeken naar aliexpress leveranciers via de ingebouwde zoekbalk is heel gemakkelijk. Dit kan gewoon door het product naam in te typen.

Je kan gemakkelijk dropshipping leveranciers vinden die jouw product aanbieden door de naam ervan in te typen in de zoekbalk. Voor de meeste producten vind je al snel een groot aantal leveranciers die het aanbieden. 

Stap 2: Kies enkel voor reputabele verkopers met een goede feedback

Bovenaan de store kan je altijd de “feedback” van een Aliexpress leverancier zien. Hier moet je altijd kijken naar het aantal orders dat de leverancier al heeft verwerkt en wat hun percentage van positieve feedback is. 

Om de beste, betrouwbare aliexpress leveranciers te vinden kijk je best naar de reputatie aan de hand van de feedback, aantal bestellingen en de tijd dat de store al open is

Zorg ervoor dat dit percentage minstens 95% is en dat ze al minstens 1000 orders hebben vervuld (liefst meer). Zo heb je meteen te maken met leveranciers die een goede reputatie hebben en al heel wat orders op zich hebben genomen. 

Let op: Spring zeker niet op de eerste de beste aliexpress leverancier, in plaats daarvan voeg je de leveranciers met een positieve feedback toe aan je lijstje zodat je ze later kunt gaan vergelijken. 

Kijk ook zeker en vast naar het aantal jaar dat ze al open zijn. Hoe langer, hoe meer ervaring en hoe beter de service. 

Stap 3: Vergelijk prijzen tussen leveranciers

Wanneer je een lijstje hebt van aliexpress leveranciers met een positieve feedback en een groot aantal orders, dan kan je de prijzen gaan vergelijken. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen. 

Om de beste, betrouwbare aliexpress leveranciers te vinden kijk je best ook naar de verschillende prijzen tussen aliexpress leveranciers

Hiervoor moet je rekening gaan houden met de prijs van het product zelf en de prijs van de levering. Vaak is het goedkoopste product lang niet het goedkoopste product want er kan een hoge leveringsprijs aan vast zitten. 

Stap 4: Kijk naar de leveringsopties

Kijk bij je zoektoch naar betrouwbare aliexpress leveranciers zeker en vast naar de leveringstijden, prijzen en opties

Naast de prijs van de levering, moet je er ook voor zorgen dat jouw product zo snel mogelijk aankomt bij jouw doelland. Ga dus rekening gaan houden met de verschillende leveringsopties voor de verschillende landen. 

E-packet is de beste leveringsoptie voor de meeste landen, deze is goedkoop en snel. 

Tip: je kan het land veranderen om de leveringsopties te kijken als je een internationale doelgroep hebt. 

Stap 5: Bekijk de individuele product reviews

Om de kwaliteit van jouw aliexpress leverancier te checken kan je gaan kijken bij de individuele klantenrecensies

Natuurlijk kan er wel eens wat fout gaan bij goedkope massa-geproduceerde producten zoals die op Aliexpress. Als je denkt een leverancier voor jouw product gevonden te hebben, zorg er dan zeker voor dat dat product heel goede reviews heeft. 

Als mensen die bijvoorbeeld €5 voor een product betalen al slechte commentaar hebben, zal dat nog heel wat erger zijn op jouw webshop waar je het voor bijvoorbeeld €30 aanbiedt. 

Van die reviews kan je ook gemakkelijk afleiden of het product wel degelijk werkt en wat de kwaliteit er van is. 

Stap 6: Contacteer de leverancier

De laatste stap is om elke potentiële leverancier op jouw lijstje te gaan contacteren. Hier kan je met je vragen terecht en meteen checken of hun respons tijd goed genoeg is. (hou er wel rekening mee dat de tijd in China 8 uur voor loopt op ons). 

Vragen die je kunt stellen: 

 • Do you allow dropshipping?
 • Will you refrain from putting an invoice/information about your store in the package?
 • Can I trust that you send out my packages as quickly as possible? 
 • What is your processing time? 
 • How long do packages take to (voeg jouw locatie toe)?

Wanneer je een vragenlijstje naar hun opstuurt kan je meteen ook al hun kennis van het Engels testen. Als ze die simpele vragen al niet snappen kies je best voor een andere leverancier. 

Zorg ervoor dat je zo professioneel mogelijk overkomt bij het contacteren van Aliexpress leveranciers. Hoe professioneler jij overkomt, hoe meer ze voor jouw zullen willen doen. 

Als jij je voorstelt als een beginnend dropshipper zullen ze niet veel voor jouw willen doen, stel jij jouw voor als de eigenaar van een bedrijf, dan krijg je een veel betere service. 

Let op voor merkproducten en namaak producten bij Aliexpress

Continu krijg ik mails of berichten van beginnende dropshippers die Apple, Nike en dergelijke producten willen gaan dropshippen. Dit kan natuurlijk niet. Zelf al is er een leverancier die die producten aabiedt, jij kan hierdoor serieus in de problemen kosten. 

Jij hebt namelijk geen licentie om die producten te verkopen, volledig illegaal dus. Wanneer advocaten van die bedrijven nog maar reuk krijgen van jouw webshop zal je begraven worden in legale fees en kosten. 

Daarbij gaat het bijna altijd om valse ‘conterfeit’ versies van die producten. Het gaat hier dus niet alleen maar om trademark schending maar je bent ook volledig illegale producten aan het doorverkopen. 

En neen die lasten vallen NIET op de leverancier. JIJ bent de verkoper, alles valt dus op jouw. Eén nike schoen of Apple product verkopen op jouw webshop kan jouw tienduizenden euros kosten. 

Blijf dus weg van die merk producten en valse producten en focus je enkel op het aanbieden van gewone producten die jij tot jouw eigen merk kan ombouwen. 

Douanekosten Aliexpress

Vele dropshippers maken hun zorgen om de douanekosten die kunnen bijkomen wanneer je dropshipt vanuit China. Dit is eigenlijk totaal niet nodig voor de meeste producten. Zolang je enkel goedkope producten dropshipt (onder de €40) ga je hier vrijwel nooit douaneproblemen hebben. 

Aliexpress leveranciers geven een heel lage inhoudsprijs aan de douane mee. Zo verklaren ze vaak dat pakketjes maar een waarde hebben van 2 a 5$. Hier gaat de douane vrijwel nooit naar toe kijken anders zou hun werk nooit stoppen. 

Zij houden hun bezig met grotere pakketen die een grotere waarde hebben. 

Overzicht: hoe vind je betrouwbare Aliexpress leveranciers

Betrouwbare Aliexpress leveranciers vinden is dus helemaal zo moeilijk niet. Voor de meeste producten heb je heel wat opties. Bij hen kan je vervolgens de feedback, prijs, kwaliteit, communicatie en dergelijke gaan checken zoals ik in mijn stappenplan hierboven heb uitgelegd. 

Nog even beknopt de verschillende stappen om een betrouwbare aliexpress leverancier te vinden:

 1. Kijk naar de feedback en aantal orders
 2. Vergelijk prijzen van de verschillende leveranciers (kijk ook naar leveringsprijzen!)
 3. Vergelijk de leveringsopties
 4. Check de kwaliteit via individuele product reviews
 5. Contacteer de leveranciers om de communicatie te checken 

Nu ben jij klaar om de beste Aliexpress leverancier te vinden en jouw dropshipping webshop te starten!


Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum