Aliexpress dropshipping center – dé gratis tool!

Home » Dropshipping » Aliexpress dropshipping center – dé gratis tool!

Heb je een klein budget maar wil toch met dropshippen beginnen? Geen probleem! Iedereen kan gratis product research doen met behulp van het Aliexpress Dropshipping Center. Dit is dé gratis tool die jij kunt gebruiken om winning products te vinden voor jouw dropshipping webshop.

Wat is het Aliexpress Dropshipping Center

Het Aliexpress Dropshipping Center is een gratis tool ingebouwd in de website van Aliexpress dat het zoeken van ‘winning products’ een héél stuk gemakkelijker maakt. Iedereen heeft toegang tot de tool, je hoeft alleen maar een Aliexpress login te hebben. Heb je er nog geen? Maak snel eentje aan.

De twee tools die beschikbaar zijn op het aliexpress dropshipping center zijn 'find products to sell' en 'product analysis'

De tool is opgedeeld in twee verschillende tools namelijk: ‘Find Aliexpress Products to Sell’ & “Product Analysis”. Beiden zijn extreem behulpzaam in jouw zoektocht naar het perfecte product om te gaan verkopen. 

Hoe werkt het Aliexpress Dropshipping Center

Tool 1: ’Find Products to sell’

Hoe werkt het aliexpress dropshipping center? Hier vind je de best-selling products van het moment. Ideal om gratis winning products te vinden dus!

Deze functie binnen het dropshipping center is perfect voor jouw product research. Hier kan je de huidige best selling producten van Aliexpress vinden. Je kan met deze tool honderden pagina’s aflopen met mogelijke winning products.

Naast de best-verkopende producten krijg je de verkoopsprijs te zien, het aantal bestellingen, het aantal bestellingen door dropshippers, de rating van het product, de verkoopprestaties én de “analyze” knop. 

Tool 2: ‘Product Analysis’

De product analysis tool is perfect om te kijken of een mogelijk product dat jij zelf hebt gevonden of dat jij via de aliexpress dropshipping center hebt gevonden, eigenlijk wel goed verkoopt.

De product analysis grafiek van het aliexpress dropshipping center.

Zo krijg je een grafiek te zien met daarop het aantal bestelling van elke dag in de laatste 2 weken. Ook krijg je te zien hoe vertrouwelijk de leverancier is. 

Gerelateerd: Hoe vind je betrouwbare aliexpress leveranciers

Dropshipping levels

Aliexpress bracht recent een update uit waar er nu dropshipping levels beschikbaar zijn. Deze levels hangen af van jouw verkopen. Ze zijn gerangschikt van 0 tot 6% korting. 

De verschillende levels van het Aliexpress Dropshipping Center

De levels worden bepaald op jouw maandelijkse GMV (Gross Merchandise Volume).

Heb je dus minder dan $1000 aangekocht die maand, dan blijf je binnen de 0%. Ga je boven die $1000 dan krijg je 2%, enzovoorts. Boven de $5000 in sales krijg je dus een mooie extra 6% korting. 

Waar vind je het Aliexpress Dropshipping Center?

Kan je het Aliexpress Dropshipping Center maar niet vinden?

Waar vind je het aliexpress dropshippign center op de website van aliexpress?

Zorg eerst dat je ingelogd bent en ga vervolgens rechtsboven waar staat “Hi, Dean”, klik hier door naar “My Aliexpress” en daar zal je rechtsboven in de rode balk als laatste “Dropshipping Center” zien staan. 

Staat het dropshipping center er nog steeds niet? Dan is dat omdat je nog geen dropshipping orders hebt gemaakt en Aliexpress niet weet dat jij een dropshipper bent. Je kan dit gemakkelijk fixen met je hier in te schrijven voor het Aliexpress Dropshipping Center.

Product research met Aliexpress Dropshipping Center

Voor de product research zet je best de filter op “orders” dan gaat de tool gaan filteren volgens het hoogste aantal bestellingen. Hierop kan je dus meteen weten wat er op dat moment het best verkoopt. 

product research met behulp van de gratis tool: aliexpress dropshipping center

Vanaf dan ga je het lijstje gaan aflopen en met de volgende zaken rekening houden:

  • Je kan het product voor 3x markup kopen
  • Er zijn minstens 30+ verkopen per dag (liefst boven de 50) 
  • Vermijd copyright producten die jouw in de problemen kunnen brengen (denk maar aan valse airpods) 

Telkens dat je een veelbelovend product vindt kan je gaan kijken naar de verkoop pagina en de product analyse pagina. Klik dus op de product titel en vervolgens op de ‘analyze’ knop rechts. 

Op de verkooppagina ga je gaan kijken of het een product is die jij goed zou kunnen verkopen. Hierbij overloop je de volgende vragen:

  • Is het product verkrijgbaar in de winkel?
  • Is er een (niche)markt voor dit product?
  • Lost het een probleem op of is het een ‘novelty’ item?

Beginnende dropshippers maken vaak de fout van ‘veelbelovende’ producten te gaan verkopen die je ook in de winkel kunt krijgen. Niemand koopt zo’n producten online, en al zeker niet als ze 2-3 weken moeten wachten. 

Op de Analyse pagina ga je gaan kijken of het product minstens 30 verkopen per dag doet. Dit indiceert dat het een populair product is en dat er momenteel een dropshipper succesvol het product aan het verkopen is.

voorbeeld van een goede grafiek voor winning products bij het dropshippen

Dit is een voorbeeld van een goede grafiek. De dagelijkse verkoop blijft boven de 30+ wat indiceert dat er actief een dropshipper bezig is met dit product te verkopen.

voorbeeld van een slechte grafiek voor winning products bij het dropshippen

Dit is een voorbeeld van een slechte grafiek. De dagelijkse verkoop is heel onstabiel en maakt zelf een dramatische stop.

product research met dropshipping masters

Conclusie: Aliexpress Dropshipping Center

Daar heb je het, de Aliexpress Dropshipping Center. De perfecte tool voor elke dropshipper on a budget! Wil je stapsgewijs leren dropshippen? Lees verder op mijn stappenplan: Starten met dropshipping.


Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum