5 SLECHTE Dropshipping Producten Die Beginnende Dropshippers Best Vermijden

Home » Dropshipping » 5 SLECHTE Dropshipping Producten Die Beginnende Dropshippers Best Vermijden

Een business starten zonder fouten te maken is haast onmogelijk. Dit is zeker en vast bij dropshipping zo, waar je veel tijd en geld kan verspillen met een product die gewoon te veel concurrentie heeft en dus te verzadigd is. In dit artikel gaan we focussen op 5 SLECHTE dropshipping producten die beginnende dropshippers best vermijden.

1. Horloges

slechte dropshipping producten die beginnende dropshippers vaak gaan verkopen

Als beginnende dropshipper is het vaak aantrekkelijk om high-ticket producten zoals bijvoorbeeld horloges te gaan verkopen. Zeker wanneer je merkt hoeveel mogelijkheden er wel niet aanwezig zijn op Aliexpress en hoe goedkoop je ze wel niet kan vinden. Dan denken velen meteen: daar zit geld in! 

In de realiteit is dat natuurlijk heel anders. 

Als beginnende dropshipper moet je je focussen op een nichemarkt en producten die weinig concurrentie hebben en waar zeker geen duizenden echte merken van bestaan. 

Het is heel moeilijk om een horloge op de markt te brengen voor €100-200 als gigantische merken zoals Daniel Wellington exact hetzelfde doen, maar met een gigantisch marketing budget, vertrouwen binnen de markt en snelle levering.

Iedereen die op zoek is naar een horloge binnen die prijscategorie, gaat opteren voor één van die betrouwbare merken, en niet voor een horloge van een dropshipping webshop.

Ook interessant: Gebruik Aliexpress Dropshipping Center om Winnende Dropshipping Producten Te Vinden

2. Electronica

Electronica producten moet je vermijden als een beginnende dropshipper

Op Aliexpress vind je duizenden electronische producten voor belachelijk lage prijzen. Denk maar aan draadloze oortjes, camera’s en dergelijke. 

Hier denken velen opnieuw weer: hier kan ik geld uit slaan! Mijn markup is 5-10x! 

Opnieuw, de realiteit is helemaal anders. 

Die producten zijn vaak goedkoop omdat ze niks waard zijn. Je kent zeker en vast wel al iemand die oortjes kocht van wish, aliexpress of een facebook advertentie (dropshipper dus) voor een spotprijs en vervolgens een kapot of half-werkend product in de bus krijgt. 

Hier krijg je heel snel te maken met ontevreden klanten, chargebacks en waarschijnlijk zelf uiteindelijk het blokkeren van jouw stripe en PayPal account. Zonder dat je nog toegang krijgt tot het geld die hier op staat.

Je zou niet de eerste dropshipper zijn die voor 1000en euros op zijn/haar PayPal account heeft staan om dan uiteindelijk geblokt te worden door de vele chargebacks op jouw dropshipping webshop. 

Blijf dus weg uit die electronica niche als beginnende dropshipper.

3. Valse producten met een copyright

valse producten moet je vermijden als beginnende dropshipper, dit zijn slechte dropshipping producten

Op Aliexpress vind je vaak valse producten van bestaande merken. Dit lijkt voor een beginnende dropshipper misschien heel interessant want opnieuw, daar zit geld in maar hier kan je opnieuw in de problemen komen.

En we hebben het niet over een gesloten PayPal account deze keer. We hebben het over de rechtbank. 

Jij mag helemaal geen merkproducten verkopen zonder de juiste licenties en je mag al zeker geen valse versies verkopen van die producten.

Wanneer advocaten geur krijgen van jouw louche praktijken gaan ze jouw meteen begraven in legale fees. Maar dat is nog heus het grootste probleem niet: valse producten verkopen is een strafbaar feit. 

Nog een side note: het verkopen van valse of copyright producten op facebook is volledig verboden en resulteert altijd in een suspensie van jouw ad account. 

4. Zonnebrillen

Zonnebrillen worden vaak verkocht door beginnende dropshippers maar dit is een grote fout!

Zonnebrillen vallen in een gelijkaardige categorie zoals horloges, ze zijn goedkoop op Aliexpress, er zijn veel opties en je kan er een mooie markup voor vragen.

Ook is het een product dat iedereen nodig heeft, en de meeste mensen zelf meerdere van hebben, waarom zou je ze niet verkopen?

Waar velen echter niet bij stil staan is dat je zonnebrillen overal kan verkrijgen: in de supermarkt, in de winkeltjes bij het strand, in elke kledingwinkel, enzovoorts. 

En ja, zelf die populaire en trendy designs zijn heel goedkoop beschikbaar in de meeste winkels. 

Daarbij is de markt heel erg verzadigd. Advertenties kosten dus veel geld omdat je concurreert met grote merken zoals Ray Ban maar ook met duizenden andere dropshippers die van hetzelfde gedacht zijn. 

Wanneer de advertentiekosten hoog zijn, is het bijna onmogelijk om een winst te halen bij dropshipping. 

Zonnebrillen lijken dus een goed dropshipping product op het eerste zicht, maar dat zijn ze helemaal niet. 

Mijn laatste argument: hoe lang duurt de zomer weer? Juist. Niet verkopen dus. 

Lees ook: Hoe vind je de beste dropshipping leveranciers op Aliexpress?

5. Fashion Producten

Beginnende dropshippers verkopen vaak fashion producten, ook dit is een grote fout.

Ten laatste kijken we naar de fashionindustrie. Op Aliexpress zijn duizenden verkopers die inspelen op verschillende fashion trends en zijn er dus heel wat mogelijkheden binnen de fashion niche om producten te gaan dropshippen. 

De fashion niche is echter enorm verzadigd en de facebook advertenties zijn gigantisch hoog. Het is dus onmogelijk om via facebook jouw product te gaan promoten. Dit had ik snel ondervonden in mijn eigen eerste ervaring met dropshipping

Je moet dus opteren voor een ander marketing-kanaal anders zoals Instagram. 

Hier ga je dus moeten inspelen op influencers marketing en gradueel een following bouwen op Instagram, dit vergt heel wat tijd en je krijgt er heel weinig voor terug, zeker als je er niet veel van af weet. 

Fashion producten zijn dus zeker niet aan te raden aan voor beginnende dropshippers. 

Conclusie: 5 Slechte Dropshipping Producten Die Je Best Vermijd Als Beginnend Dropshipper

Dit zijn de 5 slechte dropshipping producten die veel beginnende dropshippers proberen te verkopen. Maak de fout niet en blijf weg van deze dropshipping producten en deze niches. 

Lees ook: Wat zijn de beste dropshipping nichemarkten


Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum