Mijn eerste dropshipping ervaring: €2500 per maand in de fashion niche

Home » Dropshipping » Mijn eerste dropshipping ervaring: €2500 per maand in de fashion niche

In 2017 kwam ik voor het eerst terecht op het dropshipping businessmodel. Ik was op dat moment aan het backpacken in Nieuw Zeeland, ik was jong en ik had geen idee wat ik met mijn leven wou gaan doen maar één ding wist ik zeker: voor een baas werken was niks voor mij. 

Hier was ik dan, aan de andere kant van de wereld met dat klein beetje spaargeld die ik nog overhad. Ik had toen een working holiday visa en was dringend op zoek naar werk om niet te moeten stoppen met reizen. 

In plaats van mijn CV in elke starbucks, mcdonalds en restaurants binnen te zwieren zat ik 10 uur per dag manieren op te zoeken om snel online geld te verdienen. 

Uiteindelijk kwam ik op dropshipping terecht en toen veranderde alles. Ik ging van niet weten wat ik met me leven wilde doen naar zeker zijn van mijn stuk: ik zal en wil een online business starten. Die eerste dropshipping ervaring veranderde alles. 

Gerelateerd: hoe starten met dropshipping

mijn eerste dropshipping ervaring, starten terwijl ik aan het backpacken was in Nieuw Zeeland!
Op de top van de Ben Lomond, Nieuw Zeeland.

Mijn eerste dropshipping ervaring

Maanden lang bestudeerde ik verschillende dropshipping webshops, keek ik youtube videos, las ik blog artikelen enzovoorts. Ik was geobsedeerd. Ik ging het doen en ik ging het goed doen. 

Ik dacht meteen: dit wordt het. Hierna zal ik nooit meer hoeven te werken. (en dat had ik toen trouwens nog nooit gedaan, gewerkt) 

Al snel wist ik wat ik wou gaan verkopen: female fashion aan een Amerikaanse markt. Fast fashion weliswaar. Denk maar aan goedkope Instagram fashion die inspeelt op trends. 

Ik wist dat daar een markt voor was en zag er ook een mooie toekomst in, fashion blijft. 

Ik bedacht een leuke domeinnaam, gebruikte mijn web design en grafische vaardigheden om een professioneel logo te creëren en een mooie Shopify site in elkaar te knutselen. 

Natuurlijk wist ik dat daarmee de kous helemaal niet af was, ik moest ook nog gaan zorgen dat mensen mijn webshop gaan vinden. 

Hier maakte ik mijn eerste fout. Ik ging op facebook gaan adverteren. En dat werkt helemaal niet als je geen probleemoplossend product, een product met een WOW-factor of een merk hebt. 

Ik had geen van de 3: ik verkocht fast fashion. Mijn concurrenten waren gigantische brands zoals H&M, Fashionnova, Prettylittlething enzovoorts. Gigantische bedrijven met enorme budgetten. 

Dit zorgde niet alleen voor verzadiging, de advertentiekosten waren ook enorm hoog door de vele concurrentie. 

Ik spendeerde €1600 en kreeg er bijna niks voor terug. Shit

Na een maandje proberen zette ik snel mijn advertenties op pauze en begon met nieuwe manieren op te zoeken om klanten binnen te drijven. 

Ik besefte al snel dat mijn Instagram meer aantrok had voor de Australische markt dan de Amerikaanse markt en begon me daar op de focussen. 

Ik probeerde alle trucjes: een giveaway organiseren, producten opsturen naar influencers enzovoorts. 

Langzaam aan begon mijn instagram pagina te groeien en kreeg ik vele berichten van meisjes die mijn producten wouden gaan promoten. 

Elke dag kreeg ik er zo meer en meer tot ik uiteindelijk een oplossing had: een ambassador programma. 

Zo konden die meiden zich gaan inschrijven voor mijn ambassador programma, kregen zij een mooie kortingscode en nog eens een code voor hun volgers ook: win-win. 

Zo groeide mijn instagram-pagina meer en meer en na enkele maanden had ik al boven de 10,000 volgers. Toen kreeg ik ook een mooie €1,500 aan sales binnen. 

Na alle kosten, bleef er nog zo’n €600 van over. Leuk, maar zeker niet genoeg om van te leven. 

Enkele maanden later kon ik de webshop opschalen tot €2500. Mijn netto-winst bleef op 40% dus hield ik er €1000 aan over. 

En toen ging het mis..

Vanaf dan ging alles downhill. De maanden die volgen, kwam er minder en minder geld binnen. 2000, 1600, 1800, 2000, 1400, 1200 enzovoorts. 

Terwijl ik dacht dat ik ging kunnen blijven opschalen gebeurde net het omgekeerde. Dit is uiteindelijk mijn grootste fout geworden: tunnelvisie. 

Ik was niet langer de enigste die zo’n ambassador programma aanbieden in de fast fashion niche. Nu waren er honderden andere dropshippers die exact hetzelfde deden. Velen van hen gebruikten zelf bots en dergelijke om mensen binnen te drijven: ik was geen match. 

Ik probeerde opnieuw alle marketing technieken die ik had geleerd maar niks werkte: mijn webshop was dood. 

Mijn niche was verzadigd, er was teveel concurrentie en iedereen bood hetzelfde aan. 

Mijn ambassador programma werd gekopieerd door honderden anderen, velen daarvan met meer ervaring dan mijzelf. 

Ik had mijn success gehaald door iets nieuws (ambassador programma) in een rode zee vol haaien te brengen (pretty little thing, h&m, etc) maar uiteindelijk werd mijn klein stukje blauw ook bloedrood door de vele concurrenten die er ook op sprongen. 

Voor velen zou dat het geweest zijn. Het einde van hun webshop en het einde van hun journey in the online ondernemen, maar dat was ik zeker niet van plan. 

Ik wist dat de weg naar success niet 50/50 was. Het is vallen en opstaan.

Mijn eerste dropshipping ervaring was slecht maar je moet vallen en opstaan, de weg naar success is niet recht.

Uit die eerste dropshipping ervaring, heb ik heel veel geleerd. 

Ik heb er dan ook zeker geen spijt van, want zonder die eerste dropshipping ervaring duurde het misschien jaren vooraleer ik een eigen online business startte. 

Conclusie: mijn eerste dropshipping ervaring

Zonder die vele fouten in mijn eerste dropshipping ervaring had ik ook nooit van ze kunnen leren. Had ik nooit meerdere succesvolle webshops gestart en had ik nooit in andere takken van het online ondernemen begonnen.

Dit zijn de lessen die ik heb geleerd uit mijn eerste dropshipping ervaring:

  • Spring niet op een rode zee vol haaien, kies altijd voor een kleinere subniche en doe een stevig marktonderzoek voor je er aan begint.
  • Betaal niet voor advertenties als jouw product geen WOW factor heeft of geen probleem oplost.
  • Kopieer nooit de concurrentie, dit is voor niemand goed. 
  • Let op voor tunnelvisie, soms ben je te veel bezig met één ding dat gewoon niet werkt. 
  • Besef dat je fouten gaat maken, en leer er van. Geef nooit op. 
mijn eerste dropshipping ervaring en hoe jij er ook aan kunt beginnen met behulp van shopify

Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum