Een Shopify webshop starten in Nederland en België

Home » Online geld verdienen » Een Shopify webshop starten in Nederland en België
Een shopify webshop starten in Nederland en Belgie. Hoe begin je er aan? Hoe werkt het? Hoe start je je eigen online zaak?

Droom jij ervan je eigen online zaak te hebben? Wil jij niet liever dan de laptop-lifestyle adopteren en bouwen aan een passief inkomen? Met Shopify kan dit snel en gemakkelijk. Shopify is beschikbaar in Nederland en België én het is poepsimpel in gebruik. 

Wat is Shopify?

Shopify is een een online webwinkelplatform waar iedereen (ook Nederlanders en Belgen dus) snel en eenvoudig hun eigen webshop kunnen starten. Hoe snel vraag je je af? In nog geen 10 minuten kan jouw winkel al online staan! 

Als je geïnteresseerd bent in de e-commerce wereld heb je vast wel al van Shopify gehoord. Het is een groeiend Canadees bedrijf die in de laatste 10 jaar de e-commerce wereld heeft veroverd met hun simpele en goedkope aanpak. 

Terwijl je bij de concurrentie vaak met de handen in het haar zit door de gecompliceerde structuur van de dashboard, blijft Shopify heel erg simpel. Daarbij krijg je nog eens 24/7 support van Shopify zelf én met dat het platvorm zo populair is, zijn er duizenden gratis youtube videos te vinden die jouw verder kunnen helpen.

Hoe werkt Shopify?

Op Shopify kan jij verkopen wat je zelf wilt, volledig onder jouw eigen jasje. Dat wil zeggen dat jouw webshop gehost wordt op het Shopify platvorm, maar alles wat er op komt is volledig van jouw. 

Jij moet dus zelf wel zorgen voor de customer service voor en na de verkoop, het opsturen van de producten, de marketing en dergelijke. 

Wat kan je aanbieden op Shopify?

Op Shopify kan je heel wat producten aanbieden, hier enkele voorbeelden.

  • Jouw eigen inventaris: Mensen met een offline winkel of een eigen leverancier kunnen deze via Shopify online beginnen verkopen
  • Dropshipping: Mensen met weinig kapitaal of ervaring kunnen starten met dropshipping, via deze weg kan je producten verkopen zonder ze zelf op stock te hebben of zelf te moeten opsturen. Lees meer over dropshipping
  • Print on Demand: Print on demand is een vorm van dropshipping waarin jij je eigen prints verkoopt op verschillende producten. Ook hier heb je geen eigen stock nodig. Lees meer over print on demand.
  • Digitale producten: Misschien heb jij je eigen e-book, online cursus of dergelijke die je wilt uitbrengen en zou je deze graag op je eigen webshop verkopen. Ook dit kan perfect via Shopify. 

Zoals je ziet zijn er heel wat mogelijkheden die jij op Shopify kunt aanbieden. 

Shopify GRATIS uitproberen

Shopify is volledig gratis uit te proberen voor 14 dagen. Om te starten hoef je géén credit of debitkaart in te voeren, de proefperiode is dus volledig vrijblijvend en risicoloos. Fantastisch, niet? 

Dat wil zeggen dat iedereen met zo’n Shopify ‘trial’ kan gaan experimenteren vooraleer je er nog maar een cent in steekt. 

Als je tijdens je 14-dagen proefperiode al wenst te verkopen op jouw Shopify store zal je wel eerst je betalingsmethode moeten activeren. 

Is Shopify wel geschikt voor een webshop in België of Nederland? 

Jazeker! Het is zelfs (volgens mij) de beste keuze in België of Nederland. Simpelweg omdat het zo gemakkelijk aan te maken en te beheren is. 

Voor slechts 29$ (ongeveer 25€) per maand staat jouw webshop volledig online. Wat zit daar in? Een volledige webwinkel met onbeperkt aantal producten, heel wat betalingsmogelijkheden voor de klant én 24/7 online ondersteuning. 

Binnen België en Nederland is er geen één alternatief die nog maar close komt in prijs/kwaliteit als Shopify. Daarbij is een webshop met Shopify door iedereen te beheren, zonder enige technische ervaring ervoor nodig te hebben. 

De voor -en nadelen van Shopify

Uiteraard is Shopify niet perfect, maar het komt wel heel close. Wat zijn nu de voor -en nadelen van een Shopify webshop in België of Nederland? 

Shopify voordelen

  • Gratis proefperiode. Iedereen kan in een vrijblijvende proefperiode hun eigen webshop designen.
  • 24/7 ondersteuning van Shopify zelf. Ben je iemand die vaak ‘vast’ komt te zitten bij het gebruiken van online platvormen? Dat is geen probleem. Er is een 24/7 Shopify ondersteuning beschikbaar om jouw daarbij te helpen.
  • Geen technische kennis vereist. Shopify is zodanig makkelijk te gebruiken dat er geen technische ervaring nodig is. 
  • Gemakkelijke integratie van apps. Met dat Shopify nu eenmaal de grootste is, is er ook een overvloed van hulpvolle apps beschikbaar om jouw store te verbeteren.
  • Groot aanbod aan themas beschikbaar. 

Shopify nadelen

  • Transactiefees. Afhangend van jouw maandelijks betalingsplan moet je een transactiefee van 2-0,5% afstaan van elk verkocht product aan Shopify zelf. 

Veel voorkomende vragen over Shopify

Heb ik technische ervaring nodig om een Shopify webshop te starten? 

Neen! Om met Shopify te werken heb je geen technische ervaring nodig. Je webshop beheren is heel gemakkelijk en straight-forward. Zelf je website-thema aanpassen is gewoon drag én drop!

Is Shopify de beste keuze voor mijn project? 

Dat hangt natuurlijk volledig af van wat jij wilt bereiken. Als je op zoek bent naar een platvorm om een webshop op te hosten, dat gemakkelijk te beheren is en waar jij je eigen producten verkoopt, dan is Shopify waarschijnlijk wel de juiste keuze. 

Hoeveel kost Shopify?

De prijs van Shopify hangt af van het soort abonnement jij bij Shopify neemt. Zo heb je Basic Shopify (wat de meeste gebruiken) vanaf 29$ (25€) per maand. Daarnaast heb je nog Shopify (97$/maand), Advanced Shopify (299$/maand) en Shopify Plus (2000$/maand).

Een duurder abonement komt met voordelen zoals goedkopere transactiefees. Zo heb je 2% transactiefees op het abonnement van 29$, 1% transactiefees op het abonnement van 79$ en 0,5% transactiefees op het abonnement van 299$. 

Naargelang je meer verkoopt, wordt het dus voordeliger om voor een duurder abonnement te kiezen. 

Iedereen kan Shopify gratis voor 14 dagen uitproberen. 

Kan ik mijn eigen domein aan Shopify linken? 

Uiteraard! Als je geen eigen domein gebruikt zal je store te vinden zijn op een Url zoals: mijnwinkel.myshopify.com. Dat is natuurlijk niet echt professioneel en dus betaal je beter voor een eigen domein zoals: mijnwinkel.be. Dit kan via je eigen hosting maar ook via Shopify zelf. Verwacht een 5 tot 20 euro per jaar voor een eigen domein te betalen. 

Kan ik wereldwijd verkopen via Shopify? 

Jazeker. Zolang jij de verzendingsmethodes hebt om naar andere landen producten op te sturen is het mogelijk om via Shopify wereldwijd te verkopen. 

Staat jouw vraag hier niet? Aarzel niet om ze onderaan te stellen. Hopelijk heeft dit artikel jouw meer geholpen over hoe je een Shopify webshop moet starten in Nederland en België. 

Lees verder: 5 manieren om online geld te verdienen