Geld verdienen met Instagram

Home » Online geld verdienen » Geld verdienen met Instagram

TikTok is dan misschien wel een inhaalbeweging aan het maken, Instagram blijft het populairste sociale media platvorm. Iedereen zit er op dus er valt heel wat geld te scheppen, maar hoe doen we dat nu: geld verdienen met Instagram?

Hoeveel geld verdienen Instagram influencers?

Hoeveel Instagram influencers verdienen hangt vooral af van het aantal volgers dat ze hebben.

 • Micro-influencers: Influencers met minder dan 10,000 volgers verdienen gemiddeld €50 per post.
 • Mini-Influencers: Influencers met minder dan 100,000 volgers verdienen gemiddeld €200 per post.
 • Influencers: Influencers met meer dan dan 100,000 volgers verdienen gemiddeld €600 per post.
Voorbeeld van een brand deal post waar een influencer geld mee verdient op Instagram

Influencers met meer dan 1 miljoen volgers kunnen zelf al snel boven de €100.000 vragen voor één gesponsorde post.

Manieren om geld te verdienen met Instagram 

Instagram is in de laatste jaren geëvolueerd van een collectie van lage kwaliteit fotoboek naar een stijlvolle e-magazine met de mooiste vakantieshots, de chiqueste kledingstukken en de nieuwste gadgets. 

Het biedt dus heel wat kans voor bedrijven om te promoten en voor influencers om van die promoties te profiteren. Maar ook om geld te verdienen met jouw eigen producten of diensten.

Dit zijn de drie meest voorkomende manieren om geld te verdienen met Instagram:

 • Sponsorships en brand deals
 • Affiliate Marketing
 • Verkopen van je eigen producten

Lees ook: Geld verdienen met sociale media

1. Geld verdienen met Sponsorships en brand deals

Mond tot mond reclame in de sociale media wereld heet influencer marketing. Influencers worden betaald per post via sponsorships en brand deals

Mond tot mond reclame is altijd één van de beste manieren geweest om klanten binnen te drijven, mensen gaan nu eenmaal liever gaan shoppen waar een kennis al eerder heeft geshopt. In de sociale media wereld is deze succesvolle strategie omgevormd tot Influencer marketing.

Influencers op Instagram en andere sociale media hebben niet alleen een groot bereik, ze worden ook “influencers” genoemd voor een reden. Zij hebben een invloed op anderen. De manier waarop zijn hun leven lijden wordt vaak gekopieerd door hun vele volgers. Net zoals de producten die zij gebruiken vaak worden gebruikt door hun volgers. 

Dit creëert een gigantische marketing opportuniteit voor de juiste brands om heel wat klanten binnen te drijven en een naam op te bouwen binnen een bepaalde niche of subniche. 

Hierom dus is het heel belangrijk dat je binnen een bepaalde nichemarkt blijft (hierop ga ik later verder) zodat brands je gemakkelijk kunnen vinden en zien dat jouw account overeenstemt met hun eigen branding. 

Zo kan je brand deals of sponsorships scoren met niche-relevante brands en dat betaald heel goed zoals we eerder hebben aangekaart. 

Een voorbeeld van een Instagram partnership tussen Hollister en Charli D'amelio. Brand partnerships en sponsorships zijn dé manier om geld te verdienen met instagram.

Charli D’Amelio was de snelst groeiende TikTok ster van 2019. Daar heeft ze meer dan 70 miljoen volgers. Door haar rise on TikTok heeft ze ook een grote following op Instagram kunnen krijgen met een audience van 24 miljoen dat elke dag stijgt. 

Het is geen wonder dat brands zoals Hollister een grote som geld willen neerleggen om een jonge influencer zoals Charli D’Amelio hun kledingstukken te laten promoten op sociale media. 

Maar je hoeft helemaal geen gigantische influencer te zijn om brand deals te sluiten. Brands zijn continu op zoek naar mini en micro-influencers want ook zij hebben heel wat bereik én ze vragen heel wat minder dan de Charli D’Amelios van de wereld. 

Vaak hebben micro-influencers binnen subniches zelf een betere invloed op hun volgers omdat ze een veel kleinere community hebben opgebouwd waar ze veel closer zijn en zelf communiceren met hun audience. 

2. Verdien geld op Instagram met Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot jij producten of diensten via jouw Instagram posts. Hier maak jij gebruik van je eigen kortingscode of link (die je in de bio plaatst) om een compensatie te krijgen wanneer iemand het product dat jij promoot koopt. 

Een voorbeeld van influencers geld verdienen met Instagram aan de hand van Affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot jij een product van een ander en krijgt daarvoor een kleine compensatie

Affiliate marketing is dus heel leuk om wat extra te verdienen met Instagram en de bar is ook heel low! Vele programma’s zijn al voor micro-influencers beschikbaar.

Natuurlijk kan je niet verwachten om veel geld te verdienen door een product te promoten die jij nooit zelf gebruikt of geen nut heeft binnen jouw nichemarkt. Het is de bedoeling om enkel producten te gebruiken die jij dagelijks gebruikt, die een probleem voor jouw en jouw niche kunnen oplossen of die er gewoon héél leuk uit ziet. 

Als jij bijvoorbeeld een fitness influencer bent kan jij kijken of jouw favoriete merk van proteïne poeder geen affiliatie program heeft, als dat zo is kan jij deze continu gaan promoten door leuke posts te maken voor je feed en story. Zorg er natuurlijk wel voor dat de posts nog altijd binnen jouw stijl passen en dat je niet te opdringerig overkomt. Ga ook niet elke dag hetzelfde product gaan promoten. 

3. Geld verdienen door je eigen producten te promoten op Instagram

Instagram is in de laatste jaren meer en meer een omgebouwd tot een krachtige verkoopsmachine. Zo is nu in-app shopping mogelijk: je kan met een business account gelinkt aan je webshop je producten gaan taggen en er is zelf in-app checkout aanwezig. 

Dit biedt heel wat opties voor brands en influencers die hun eigen producten willen gaan uitbrengen en promoten bij hun volgers. 

Je kan je eigen dropshipping zaak starten zo dat je je eigen inventaris niet moet aankopen. 

Of je kan leren hoe je producten via bol.com kunt gaan verkopen. 

Een derde optie is dan weer voor de creatievelingen en artiesten onder ons: je eigen designs en prints gaan verkopen aan de hand van print on demand

Voorbeeld van een eigen product promoten om geld te verdienen met Instagram. In dit voorbeeld verdient princessnugget via haar niche instagram pagina geld met print on demand producten aan te bieden

Instagram biedt gigantisch veel opportuniteiten om geld te gaan verdienen via hun platvorm zelf. Bij het zoeken naar producten die je kunt verkopen moet je gaan zoeken welke producten er relevant zijn binnen jouw niche, hiervoor kan je weer snel even spieken bij de concurrentie. 

Lees ook: Een webshop starten in 6 stappen

4. Social Media Marketing Services aanbieden om geld te verdienen met Instagram

Het beheren van een succesvol Instagram of ander social media kanaal is een heel waardevolle vaardigheid, daar kunnen we gemakkelijk van uit gaan wanneer we kijken naar hoeveel geld influencers niet kunnen verdienen met Instagram. 

Niet alleen voor influencers valt er veel geld te rapen met Instagram, ook brands kunnen heel goed groeien door een succesvolle social media marketing strategie.

De competitie binnen nichemarkten groeit elke dag, brands zijn vaak veroudert en kunnen totaal niet mee op gebied van sociale media zoals Instagram, die brands hebben nood aan een expert in social media marketing. 

Social Media Marketing services aanbieden kan heel wat geld opleveren. Zo kan jij consulting aanbieden, een training aanbieden of zelf je eigen SMMb starten

Hiervoor zijn er dus heel wat opties voor diegene die écht weg kunnen met Instagram: 

 • Een smmb (Social Media Marketing Bureau) starten
 • Social Media Consulting Services aanbieden aan brands
 • Social Media Training aanbieden

Hoe kan je geld verdienen met Instagram?

1. Kies een nichemarkt en blijf er in

De eerste fout die gemaakt wordt op sociale media is het niet bepalen van een nichemarkt. Zonder nichemarkt is het bijna onmogelijk om een following te creëren. 

Om even bot te zijn: je moet nu eenmaal snappen dat tenzij jij een celebrity of supermodel bent, niemand (buiten jouw familie en vriendengroep) geïnteresseerd is in jouw leven of wat jij uitsteekt. 

Ga dus geen persoonlijk Instagram account gaan maken waar jij van alles en nog wat post en verwachten dat je ineens gaat wakker worden met een miljoen volgers, zo werkt het niet. 

Voorbeeld van een goede nichemarkt op Instagram

Een nichemarkt is een bepaald, afgebakend deel van een markt. Bijvoorbeeld: iemand die continu fitness videos post op hun Instagram is actief in de fitness niche. 

Zo’n nichemarkt komt met heel veel voordelen:

 • Instagram weet meteen waarover jouw account gaat en gaat dus jouw content gemakkelijk kunnen delen met gelijkaardige accounts
 • Je kan gemakkelijk concurrentie vinden en gelijkaardige posts creëren 
 • Veel meer kans op brand deals en sponsorships
 • Kans om je eigen producten op de markt te brengen

Voorbeelden van populaire nichemarkten zijn: fitness, fashion, beauty, luxe enzovoorts. Hou er rekening mee dat hoe populairder een nichemarkt is, hoe meer concurrentie er is en hoe moeilijker het dus is om er in te groeien. Het voordeel is dan weer dat er meer geld valt te verdienen dan bij een kleinere nichemarkt. 

2. Groeien boven de 10.000 volgers

Groeien boven de 10.000 instagram volgers is de moeilijkste stap in het starten van een nieuw account maar het is noodzakelijk om geld te verdienen met instagram

Een van de moeilijkste taken bij het starten van een nieuw Instagram account is om boven de 10.000 volgers te groeien.

Vanaf 10.000 volgers ga je niet alleen sneller gaan groeien omdat je al een niche audience hebt gebouwd, je wordt veel sneller gevonden door brands en dergelijke.

Boven de 10.000 volgers groeien is dus essentieel om geld te gaan verdienen met Instagram maar hoe doe je dat nu? Hier even enkele zaken waar je op kunt letten om jouw account zo snel mogelijk te laten groeien.

Post vaak en op de juiste momenten

Post altijd op de correcte momenten om zo groot mogelijke engagement rate te verkrijgen op Instagram

Om relevant te blijven post je best 3 a 4 keer per week en doe je dit op de gepaste uren. Ga dus geen post gaan zetten om 2 uur ’s middags als iedereen op school of werk zit maar doe dit ’s avonds rond 8-9 uur wanneer Instagram het meest activiteit heeft. 

Gebruik niche-relevante hashtags

Gebruik niche-relevante hashtags om nieuwe volgers binnen te drijven op instagram

Hashtags zorgen ervoor dat mensen binnen jouw niche je kunnen vinden wanneer ze hashtags opzoeken. Dit kan zorgen voor een extra boost in likes en engagement. Om te weten welke hashtags het best zijn kan je kijken naar welke andere influencers binnen je niche gebruiken. 

Zorg ervoor dat je posts van hoge kwaliteit zijn

Zorg enkel voor foto's en video's van hoge kwaliteit op je instagram feed en zorg ervoor dat ze binnen je stijl passen

Slechts één lage kwaliteit of niet-niche-relevante post kan genoeg zijn om te zorgen voor ontvolgers. Zorg dus dat jouw account enkel over foto’s en videos van hoge kwaliteit beschikt die samen één geheel vormen. Als je een filter gebruikt op je foto’s blijf binnen één stijl. 

Kijk naar wat de concurrentie post

Kijk naar wat de andere influencers binnen je niche gaan posten en leer ervan. Doe er inspiratie mee op en ga niet direct gaan na-apen.

Volg zo veel mogelijk accounts binnen jouw nichemarkt met meer volgers dan jouw en leer er van. Wat doen zij dat jij niet doet? Welke soort content plaatsen ze? Welke hashtags? Leer ervan om je eigen stijl te creëren, ga niet gewoon gaan na-apen. Een anders hun succes is de jouwe niet en je wilt niet bekend worden als de copycat.

Hou Instagram trends in de gaten en speel er op in.

Door snel op een trend in te spelen kan je wel eens zorgen dat je post viraal gaat, dit is één van de beste manieren om te gaan groeien binnen een niche. Hou je dus trends in de gaten en probeer zo creatief mogelijk na te denken hoe jij er kunt gaan op inspelen.

Je kan hiervoor gemakkelijk inspiratie opzoeken door het even te gaan googelen of te kijken hoe andere influencers vaak op een trend gaan inspelen. Zorg er altijd voor dat je de trend hashtag gebruikt wanneer je post. 

Collaborations met andere influencers

Doe aan collaboraties met andere influencers binnen je nichemarkt om snel te groeien op instagram en er uiteindelijk geld mee te kunnen verdienen.

Naast trends, kan je heel gemakkelijk nieuwe volgers krijgen door samen te werken met andere influencers binnen je niche. Kijk hiervoor eens naar welke influencers binnen jouw niche rondom hetzelfde aantal volgers hebben en bekijk originele manieren waarop jullie samen zouden kunnen komen voor een collaboratie. 

Zo’n collaboratie zorgt voor een WIN-WIN situatie dus aarzel zeker niet om mensen te contacteren, wie weet maak je nieuwe vrienden. 

Tips om geld te verdienen met Instagram

Ten slotte geef ik je nog enkele tips mee om geld te verdienen met Instagram:

1. Weet wat je waard bent

Een belangrijk deel van samenwerken met brands is weten hoeveel een post op jouw feed of story waard is.

Zorg er altijd voor dat je een standaard bericht klaar hebt voor wanneer een brand jouw contacteerd voor een eventuele samenwerking waar je beknopt uitlegd wat een story en feed post kost.

Doe hiervoor je research binnen je niche om te weten te komen wat gelijkaardige accounts vragen.

Ook is het belangrijk om te weten dat brands vaak gaan proberen afdingen. Wees hier dus op voorbereid.

2. Koop geen valse volgers

Volgers kopen lijkt op het eerste zicht wel goed voor jouw want uiteindelijk “fake-it-till-you-make-it” maar eigenlijk verpest je volledig de groei van je account.

Het ziet er niet alleen heel onprofessioneel en vals uit om duizenden robots als volgers te hebben, ze zorgen er ook nog eens voor dat Instagram totaal niet weet wie nu geïnteresseerd is in jouw pagina.

Door volgers te kopen verpest je het algorithme wat ervoor zorgt dat er uiteindelijk veel minder mensen jouw posts of account zullen vinden.

Daarbij zorgt het nog eens ervoor dat jouw engagement rate gigantisch laag gaat worden omdat niemand van die robots die jouw volgt jouw posts gaat liken, dit zorgt er niet alleen voor dat Instagram denkt dat jij een slecht en waardeloos account hebt, brands zien dit ook en zullen niet met je willen samenwerken! Koop dus NOOIT volgers op Instagram.

3. Promoot je posts op andere sociale media kanalen

Om snel te groeien maak je best content op verschillende platvormen. Bijvoorbeeld: maak een leuke youtube video over een bepaalde trend en promoot in die video you Instagram account.

Achteraf post je dan een paar foto’s van de trend op jouw Instagram en promoot je dan weer je youtube kanaal.

4. Maak gebruik van tools

Er zijn veel Instagram tools beschikbaar die het beheren van jouw Instagram account gemakkelijker kunnen maken, gebruik ze!

Mijn favoriete tool is Later: met deze tool kan je posts schedulen en hoef je dus niet zelf manueel te uploaden!

5. Blijf professioneel

Wanneer je begint met deals sluiten met brands moet je zorgen dat je altijd professioneel blijft. Zorg er dus voor dat je snel antwoord en je DM notificaties aan hebt staan, dat je geen deadlines mist en altijd 100% doet wat je gevraagd wordt.

Denk er aan: elke brand kan een terugkerende brand zijn dus zorg altijd dat je heel profesioneel overkomt.

6. Wees geduldig

Veel geduld hebben is 100% nodig om een jouw Instagram account uit te bouwen tot een succes. De eerste 10.000 volgers zijn het moeilijkst te bereiken, dit duurt bij sommigen meerdere jaren.

Conclusie

Je moet dus veel geduld hebben, geef niet op en kijk altijd naar nieuwe manieren om je account te laten groeien.

Hopelijk heb je wat nieuwe manieren geleerd over hoe je geld kunt verdienen met Instagram en hoe je kan groeien tot boven de 10.000 volgers.

Met een goede niche, ingaan op trends, collobraties met andere Instagrammers en vooral veel geduld kan iedereen een succesvolle Instagram journey aan gaan.

Heb je nog vragen? Stel ze hieronder. Heb je genoten van dit artikel? Share het!


Gerelateerde berichten