5 manieren om geld te verdienen met sociale media

Home » Online geld verdienen » 5 manieren om geld te verdienen met sociale media

Social media is razend populair. Wereldwijd zitten al meer dan 3.8 miljard mensen op social media en elk jaar komen daar meer dan een half miljard gebruikers bij. Het is dan ook niet moeilijk te geloven dat er veel geld te verdienen valt op sociale media. 

Maar hoe begin je daar nu aan: geld verdienen met social media? Welke platvormen zijn het gemakkelijkst, wat is de beste strategie en hoeveel volgers moet je hebben? Dit zijn de zaken die ik in dit artikel ga overlopen.

Hoeveel geld kan je verdienen met sociale media? 

Hoeveel je kan verdienen met social media hangt af van de nichemarkt, het aantal volgers en de manier waarop je geld verdient. Enkele voorbeelden:

Aan de hand van brand deals en promoties kan een instagram influencer met minder dan 10,000 volgers al snel €25-50 per post vragen van een brand. Influencers met 1 miljoen volgers kunnen zelf tot €10,000 gaan verdienen per post.

Lees verder: geld verdienen met Instagram

Een YouTuber verdient een gemiddelde van €4 per 1000 views. Dus met 250,000 views per maand kan je al een extra €1000 aan passief inkomen bekomen. Dat is enkel en alleen de inkomsten van advertenties, youtubers verdienen vaak meer met brand deals en affiliate marketing. 

Met affiliate marketing kan je compensaties van 5% tot zelf 50% van de verkoopsprijs verwachten volledig afhangend van de product of dienst die jij promoot. 

De sky is the limit dus. Met een goede niche en een mooi aantal volgers, valt er heel wat geld te verdienen met sociale media. 

Hoe kan je geld verdienen met sociale media? 

Social media is één van de beste methode om aan een passief inkomen te bouwen maar hoe begin je daar nu aan? Hier zijn 5 manieren om geld te verdienen met sociale media.

1. Geld verdienen met affiliate marketing

geld veridienen via affiliate marketing is de ideale manier om een passief inkomen op te bouwen

In gelijk welke nichemarkt jouw sociale media account zich bevind, je vind er zeker en vast een product of dienst die je kunt gaan promoten aan jouw volgers. Dit kan gemakkelijk via Affiliate marketing.

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten aan de hand van een gepersonaliseerde link of kortingscode. Wanneer één van jouw volgers gebruik maakt van jouw link of kortingscode om een product aan te schaffen, dan krijg jij daar een kleine compensatie voor.

Best gebruik je enkel producten of diensten die direct gelinkt zijn aan jouw niche en waarvan jij ook continu zelf gebruikt maakt.

Om een voorbeeld te geven: deze blog gaat over e-commerce, social media marketing en andere vormen van geld verdienen online. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel schrijf over het opzetten van een webshop ga ik ook meteen mijn gepersonaliseerde Shopify link erbij zetten. Shopify is een dienst die ik dagelijks gebruik om da webshops van mijzelf en mijn klanten op te zetten. Wanneer de lezer deze link gebruikt, krijg ik een kleine compensatie. 

Ik wordt hier niet meteen rijk van, maar het is wel mooi meegenomen voor een dienst waar ik toch continu over schrijf. 

Ten laatste wil ik nog meegeven dat het simpelweg plaatsen van een link of vrijgeven van een kortingscode vrijwel niets gaat opleveren. Je moet natuurlijk ook nog interesse gaan wekken. Dit kan je doen door het product te gaan reviewen, door je klanten te informeren zoals in het geval van kleding door het product zelf te dragen. 

Veel gebruikte Affiliatie programmas binnen België en Nederland:

2. Geld verdienen met sociale media promoties

geld verdienen met sociale media promotions of sponsorships

Social media influencers met een hoog aantal volgers kunnen heel wat geld verdienen aan de hand van betaalde promoties.

Dit is wanneer een bedrijf naar jouw toekomt om één van hun producten te sponsoren aan de hand van een betaalde promotie. Vaak wordt dan een product opgestuurd die je kan reviewen, promoten of dragen.

Deze vorm van geld verdienen met sociale media komt het vaakst voor op Instagram maar ook YouTube en TikTok zijn hier heel gekend voor.

Zelf heb ik samengewerkt met micro-influencers met zo weinig als 10,000 volgers op Instagram dus je hoeft zeker geen miljoenen volgers te hebben om er geld mee te verdienen.

3. Geld verdienen met een eigen webshop

geld verdienen met je eigen webshop via sociale media is zeker mogelijk via dropshipping, white label of print on demand

Voor je me voor zot verklaard, geld verdienen met een webshop kan tegenwoordig heel wat gemakkelijker dan je misschien wel denkt.  Zo zijn er heel wat opties op de markt om goedkoop een webshop te gaan starten en heel wat opties om producten te gaan vinden.

Lees verder: een webshop starten in 6 stappen

Zijn er bepaalde producten binnen jouw niche die een probleem oplossen en jij misschien kan gaan verkopen? Hier kan je gemakkelijk aan beginnen via dropshipping.

Of misschien ben jij héél creatief en maakt je eigen kunst? Dan kan je aan de hand van print on demand jouw eigen designs op t-shirts, posters, phone-cases zetten en gaan promoten online. 

Lees verder: hoe werkt print on demand

Social Media platvormen zoals Facebook en Instagram kunnen volledig geïntegreerd worden met jouw webshop. Zo kunnen jouw volgers meteen via jouw feed gaan shoppen.

4. Geld verdienen met coaching of consulting

heb jij een expertise in jouw social media niche? Dan kan jij coaching of consulting aanbieden aan jouw audience!

Heb jij een bepaalde expertise in een gebied? Hier kan je geld mee verdienen aan de hand van coaching of consulting!

Misschien heb jij een Instagram feed waar jij je kookkunsten op toont? Je showt je zangtalenten op YouTube? Of misschien heb jij wel de capaciteiten om een life coach te worden?

Ook hier kan je geld verdienen door je coaching of consulting services aan te bieden op je sociale media kanalen.

5. Geld verdienen met een online video cursus of E-book

Als jij expertise kan aantonen binnen jouw social media niche markt kan je geld verdienen met video cursussen of het verkopen van e-books!

Naast geld met coaching of consulting kan je binnen jouw gebied van expertise ook informatie gaan verkopen in de vorm van een online e-book of video cursus.

Hiervoor zijn heel wat programma’s beschikbaar die jouw kunnen helpen:

  • Udemy: Met Udemy kan jij je eigen video cursus uploaden en verkopen
  • Gumroad: Op Gumroad kan jij je eigen E-book, muziek, of cursus gaan verkopen.
  • Amazon KDP: Via Amazon KDP kan jij je eigen e-book publiceren en beschikbaar maken op de kindle bookstore

Conclusie

Er bestaan dus heel wat wegen om geld te verdienen met sociale media en je hoeft niet voor elke manier honderduizenden volgers te hebben. Met een kleine community van 10,000 volgers kan je in een micro-niche al heel wat geld verdienen met betaalde promoties, het openen van een webshop of het promoten via affiliate marketing.

Hopelijk heb je wat bijgeleerd over de verschillende mogelijkheden om wat bij te verdienen met sociale media! Met vragen kan je hieronder altijd terecht, deel op sociale media als jij er van hebt genoten en mij wilt steunen. 😉


Gerelateerde berichten