5 Manieren Om Online Geld Te Verdienen In België

Home » Online geld verdienen » 5 Manieren Om Online Geld Te Verdienen In België

Heb jij zin om van thuis uit wat geld bij te verdienen? Je hebt vast wel al sprookjes gehoord over zogenaamde internet ondernemers die geld verdienen met blogs, webshops en dergelijke maar wat zijn nog andere opties? In dit artikel heb ik het over 5 manieren om online geld te verdienen in België. 

1. Online Geld Verdienen In België Met Social Media Consulting

Ben jij iemand die goed weg is met sociale media? De ins en outs van facebook, Instagram en dergelijke platformen volledig kent? Dan kan social media consulting wel iets voor u zijn. 

Er zijn héél wat verouderde bedrijven in België die staan te popelen om op het web te komen maar er zelf niet in slagen wegens dat zij en hun personeel hun daar niet wijs in kunnen. Vaak is een full-time social media manager inhuren te duur of lijkt het hen onnodig. Dit is waar jij kan schijnen. 

Als social media consultant werk jij op freelance basis voor verouderde bedrijven en help jij hen met de branding van hun bedrijf(je) op sociale media. 

Ook interessant: hoe een smmb starten

2. Online Geld Verdienen In België Met Dropshipping

online geld verdienen in belgie met dropshipping

Dropshipping is simpelweg uitgelegd het doorverkopen van producten op het internet.

Bij dropshipping heb je een webshop (vaak Shopify) waar jij producten op aanbiedt. Wanneer iemand een product van jouw koopt, dan koop jij dat product aan bij jouw leverancier en die stuurt het dan op naar jouw klant.

Het product komt dus nooit in jouw handen en jij hebt er voordien ook niet voor betaald. Zo kan jij een webshop hebben met weinig kosten en risico. 

Voor meer info, lees verder hier: dropshipping in belgie

3. Geld Verdienen Met Blogging

geld verdienen van thuis uit als belg kan gemakkelijk online via blogging

Een blog starten over een topic dat jouw interesseert en je veel van af weet, kan je heel veel geld aan verdienen. 

Vaak maken mensen de fout een blog “personal” te maken. Ze gebruiken hun blog als hun persoonlijk dagboek. Zo iets werkt natuurlijk niet. Tenzij jij Paris Hilton bent, waarom zou iemand geïnteresseerd zijn in jouw day-to-day gebeuren? 

Neen. Een goeie blog heeft een niche of microniche. Dit wil zeggen dat ze over één topic gaan. Denk maar aan bv. voetbal. Een microniche is dan nog meer in-depth, denk hierbij maar aan bv. zaalvoetbal. 

Een goede niche of microniche waar jij veel over weet kan je uitbouwen tot een online autoriteit. Geld maken bij bloggen doe je via advertenties, affiliate marketing, sponsorships en nog veel meer. Er zijn honderden opties voor bloggers om geld te maken met hun passie. 

Lees verder: Een blog starten en geld verdienen

4. Passief Inkomen Met Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een risicoloze manier om online geld te verdienen. Met affiliate marketing krijg jij een procentje (commissie) van de producten die jij adverteert of promoot. Dit kan op een blog, youtube kanaal, sociale media, fora en dergelijke platformen. 

Je ziet heus wel eens een influencer een product promoten en dan komt die af met “gebruik mijn code..”, wanneer jij dan dat product koopt met zijn/haar code, krijgen zij daar nog eens een kleine commissie op. Dit heet affiliate marketing. 

Affiliate marketing is iets waar je gemakkelijk wat geld on the side mee kan verdienen en wordt vaak gecombineerd met andere internet ventures. Zoals ik al eerder zei, een blogger gaat bijvoorbeeld naast advertenties ook vaak affiliate links van producten op zijn/haar blog hebben. 

Lees verder: geld verdienen met affiliate marketing

5. Van Thuis Uit Geld Verdienen Als Virtual Assistant

als virtual assistant kan je geld verdienen van thuis uit als Belg.

Zoals de naam het al weg geeft, een virtual assistant is iemand die hulp aan biedt over het internet tegen betaling. Deze werken op freelance basis en worden vaak per uur of per opdracht betaald. 

Een virtual assistant heeft vaak meerdere online vaardigheden onder de knie denk maar aan:

  • SEO
  • Social media marketing
  • Photoshop
  • Copywriting

Als jij enige online vaardigheden hebt die behulpzaam kunnen zijn voor bedrijven of ondernemers kan je gemakkelijk wat geld bijverdienen van thuis uit als virtual assistant. 

Je kan jezelf als virtual assistant adverteren op internet marketing fora, fiverr, upwork, je eigen website en meer. 

Starten Met Online Geld Te Verdienen In België

Ja Dean, maar hoe begin ik er nu aan? Hoe verdien ik geld online in België? 

Services aanbieden op het internet lijkt op het eerste zicht waarschijnlijk wel redelijk ontmoedigend. 

Zo zag het er voor mij een aantal jaren geleden ook uit. Ik wou er zo graag aan beginnen maar ik wist totaal niet hoe of wat. 

Om services aan te bieden zijn er 3 belangrijke opties:

  • Portfolio website (denk maar aan deandevos.be)
  • Cold outreach via email of bellen
  • Marketplaces zoals fiverr, upwork en dergelijke

1. Een ‘Portfolio’ Website

Jouw portfolio is jouw online visitekaartje. Dit is de beste manier om aan potentiële klanten aan te tonen dat jij een krak binnen jouw gebied bent. Het is dan ook belangrijk dat het op jouw website meteen duidelijk is welke services jij aanbiedt. 

Klik hier voor een gratis portfolio prijsofferte.  

2. Cold Outreach

Cold outreach is de kunst van emails te sturen en te bellen naar bedrijven die jouw services zouden kunnen gebruiken. Hiervoor moet je dus leren verkopen. 

3. Marketplaces Zoals Fiverr en Upwork

Fiverr en Upwork zijn service-based marketplaces. Dat wil zeggen dat jij gelijk welke service op deze platvormen kan aanbieden. 

Bv. Jij bent goed met Photoshop? Dan kan je een service aanbieden zo als “I will photoshop your ex out of your pictures.”

Lees meer: Hoe Fiverr werkt


Conclusie: Online Geld Verdienen In België

Ja, online geld verdienen in Belgie is mogelijk. 

Maar néén, het is niet voor iedereen weggelegd. Om online geld te verdienen heb je wel wat ervaring nodig. Zo kan en mag je niet verwachten dat je een blog, youtube kanaal, social media en dergelijke gaat starten en meteen succesvol wordt. 

Dat is de mindset die velen hebben die naar mij toe komen voor advies. “Jij hebt het goed! Zeg mij wat je doet en dan doe ik het ook!”

Zo werkt dat niet natuurlijk. Hoe ik mijn boterham op het internet verdien is geen geheim. Maar wat velen niet beseffen is dat ik al meerdere jaren ervaring heb. Ik spendeer al sinds mijn 12de elke dag op het internet, op mijn 16de verdiende ik mijn eerst geld met advertenties op een blog. Ik ben nu 24. Ik ben dus al bij de helft van mijn leven bezig met online geld te verdienen. 

Mensen die denken dat ze snel rijk gaan worden online, komen best snel terug met de voetjes op de grond.


Meer weten over dropshipping?

Staat het dropshippen je aan? Mijn blog bevat heel wat artikelen over dropshipping die jouw op weg kunnen helpen. Gebruik de link hieronder om ze te bekijken.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum