Wat is een niche en wat zijn de beste dropshipping niches?

Home » Dropshipping » Wat is een niche en wat zijn de beste dropshipping niches?

Als je bezig bent met het starten van je eigen dropshipping webshop of geïnteresseerd bent in het starten ervan heb je overduidelijk al gehoord van “niches” en hoe belangrijk die wel niet zijn voor het success van jouw webshop.

Gewoon jouw dropshipping webshop “koopjes” gaan noemen en er van alles en nog wat op verkopen werkt niet. In plaats daarvan moet je een bepaalde markt gaan domineren, dit kan je aan de hand van subniches.

In dit artikel gaan we het hebben over wat niches zijn, wat subniches zijn, hoe je zo’n nichemarkt kunt gaan vinden en wat de beste ‘evergreen’ dropshipping nichemarkten zijn.

Gerelateerd: Starten met dropshipping

Wat is een niche?

Een niche is een afgebakend deel binnen een bepaalde markt. Bijvoorbeeld: huisdieren zijn een brede nichemarkt. Honden zijn dan weer een subniche van die nichemarkt en labradors behoren tot een microniche. 

Bij een nichemarkt is het de bedoeling dat je enkel binnen die markt verkoopt. Ga dus geen kattenspullen verkopen als je niche honden is. Als je nichemarkt honden is verkoop je enkel en alleen spullen die met honden te maken hebben. Je kan daar nog dieper in gaan, zo kan je bijvoorbeeld focussen op alleen hondenvoeding, hondenhokken of bijvoorbeeld een hondenras zoals labradors.

Waarom een nichemarkt kiezen voor jouw dropshipping webshop? 

Waarom jij een dropshipping niche moet kiezen!

Als dropshipper kies je best een nichemarkt om je voor te tonen als een authoriteit binnen die markt. Zo kan je veel sneller bekend worden als “de labrador shop” dan dat je bekend kan worden als “de huisdieren shop”. Er zijn gigantisch grote brands die focussen op producten aanbieden van huisdieren en wanneer je zo breed gaat, kan je zowel gaan concurreren met bol.com of Amazon. 

Wanneer je enkel op een sub of microniche focust, is er niet alleen véél minder concurrentie, jij hebt als webshop ook veel meer kans om je voor te tonen als authoriteit binnen die nichemarkt. Je kan dus vertrouwen opwekken bij je klant m.b.v SEO-vriendelijke blogberichten met allerlei labrador-relevante topics. 

Wanneer labrador-eigenaars op jouw webshop komen, zien ze meteen dat jij dé plaats bent om hun labrador-aankopen van te halen. Het lijkt namelijk dat jij er bent in gespecialiseerd, dit wekt enorm veel vertrouwen op. 

Dit gepaard met goede branding en copywriting kan nog eens een emotioneel gevoel kweken bij de bezoeker waarbij ze enkel gaan willen kopen van jouw, ook al is het wat duurder. 

Zo gaan klanten bijvoorbeeld liever een leuke labrador-halsband kopen van “delabradorshop” dan dat ze dat zouden kopen van bol.com. Al is die van bol.com goedkoper.

De redenen nog even opgesomd:

 • Met een nichemarkt bouw je gemakkelijk vertrouwen op
 • Met een nichemarkt kan je gemakkelijk bezoekers binnen drijven a.d.h.v SEO-vriendelijke boogberichten
 • Je toont jezelf aan een specialist binnen een niche

Welke is beter, een niche of subniche? 

Welke is nu beter? Zo breed gaan als “huisdieren”? Of enkel focussen op honden? Of zelf zo diep gaan als te focussen op een bepaald hondenras? 

Het beste ga je zo klein mogelijk. “huisdieren” is dus veel te breed, maar het is wel een goed startpunt. Zo kan je bijvoorbeeld beslissen om binnen de huisdieren een subniche te vinden waar jij wilt op gaan focussen. 

Start dus bij huisdieren, zoek naar subniches binnen katten, honden, enzovoorts. Wanneer je het rijtje afloopt zal je uiteindelijk wel een sub of microniche vinden met een mooi potentieel. 

Hoe vind je een goede dropshipping nichemarkt? 

Een goede dropshipping nichemarkt heeft de volgende kenmerken:

 • Het is relatief populair maar niet verzadigd
 • Weinig merkproducten beschikbaar
 • Het is niet gebaseerd op een trend
 • Er is weinig concurrentie

Je denkt misschien: dat zijn heel wat kenmerken, ik ga nooit zo’n goede dropshipping nichemarkt vinden!

Daarom starten we heel breed met ons onderzoek. We starten bij een bepaalde nichemarkt, overlopen vervolgens de subniches van die nichemarkt enzovoorts.

 1. Start bij een nichemarkt (b.v. technologie)
 2. Zoek naar subniches binnen de nichemarkt (b.v. wireless headphones, fitness trackers, auto accessoires, etc)
 3. Overloop de subniches en zoek naar mogelijke concurrentie
 4. Elke subniche met weinig concurrentie en weinig merkproducten, is een potentiele nichemarkt waarin jij kan gaan starten.

Gerelateerd: de beste dropshipping leveranciers

Wat is een ‘evergreen’ dropshipping niche? 

Een evergreen niche is eigenlijk gewoon een fancy woord voor duurzaam. Wanneer je focust op een evergreen niche moet je je dus geen zorgen maken dat er eind kan komen aan de populariteit van jouw webshop.

Bij een evergreen niche focus je niet op een trend maar op een duurzame markt. Fidget spinners waren een trend. Hetzelfde met hoverboards enzovoorts. Hier kan je als dropshipper enkele maanden winst binnen halen maar daar blijft het ook bij. Jouw fidgetspinner store is in 2020 niets meer waard. De hype is over. 

Bij evergreen niches is dit niet zo. De markt blijft bestaan en er is altijd vraag naar. 

De Beste Dropshipping Niches. 

1. Huisdieren of ‘pet’ niche

Dropshipping pet niche

In dit artikel hebben we het al meerdere keren over huisdieren gehad, het is dan ook een heel mooi voorbeeld van een evergreen niche. Zolang mensen huisdieren blijven hebben, zal je altijd geld kunnen verdienen binnen deze niche.

Binnen deze niche zijn duizenden sub en microniches te vinden waar jij je in kan verdiepen. Als jij een dierenvriend bent, is de pet niche zeker een goed startpunt. 

Leuke subniche ideeën:

 • T-shirts met print (print on demand)
 • Drinkbus voor honden

2. Persoonlijke verzorging ‘beauty’ niche

De beauty niche is één van de beste evergreen dropshipping niches

Persoonlijke verzorging is een heel ruime nichemarkt met heel wat verschillende takken. Zo zijn er persoonlijke verzorgproducten die volledig op mannen gericht zijn, op vrouwen gericht zijn en zelf op leeftijdscategorieën gericht zijn. 

Mooie voorbeelden van persoonlijke verzorging zijn teeth whitening producten die vorig jaar extreem populair waren onder dropshippers, maar ook beauty producten zoals eye liner, mascara enzovoorts. 

De beauty niche is een heel mooi voorbeeld van een evergreen niche. Je kan er heel breed in gaan, er zijn heel veel producten voor te vinden en er komen continu nieuwe producten uit. 

Leuke subniche ideeën:

 • Producten tegen puistjes
 • Makeup voor mannen
 • Tanden bleking
 • Neck massager

3. Technologie niche

Dropshipping technologie niche

Ook technologie is een mooi voorbeeld van een evergreen dropshipping nichemarkt waar je extreem diep in kan gaan. Technologie staat nooit stil en er komen continu nieuwe producten op de markt die jij kunt gaan dropshippen. 

Een dropshipping webshop binnen een technologie subniche starten is zeker nooit een slecht idee. 

Op Aliexpress zijn heel veel technologische producten te vinden zoals: wireless earphones, wearables, camera’s enzovoorts. 

Deze staan continu aan de top van best verkochte producten op het Aliexpress Dropshipping Center wat dus betekend dat dropshippers er continu geld uit slaan. 

Let binnen de technologie niche wel op dat je geen valse producten gaat gaan verkopen. Ga dus geen valse apple eaphones gaan verkopen want dan zou je wel eens serieus in de problemen kunnen geraken.

Leuke subniche ideeën:

 • Branded Fitness tracker
 • Auto Accessoires
 • Branded home security camera

4. Lifestyle niche

Dropshipping lifestyle niche

De lifestyle niche is gigantisch groot: keuken-artikelen, huis-decoratie, tuindecoratie, fashion enzovoorts!

Een leuke subniche binnen de lifestyle niche kan jij gegarandeerd een branded webshop van maken voor het lange termijn. 

Leuke subniche ideeën:

 • Binnenshuis tuinieren
 • Wanddecoratie
 • Keuken accesoires

5. Travel niche

travel is één van de beste dropshipping niches

Mensen houden van reizen en zijn vaak bereid heel veel geld te spenderen aan verschillende accessoires die hun reizen kunnen vergemakkelijken. Denk maar aan campingartikelen, trekkingartikelen, reisvaliezen, enzovoorts. 

Je kan je specifiek gaan richten op backpackers, campeerders of luxe-keizers. De niche is zodanig groot dat er zeker nog heel wat “un-tapped” materiaal te vinden is waar jij je slag kan slaan. 

Leuke subniche ideeën:

 • Leuke packing cubes
 • Campingkits voor caravan-liefhebbers
 • Wilderness-vriendelijke drinkbussen

Conclusie: Dropshipping Niches zijn belangrijk voor je success!

Hopelijk heb je van dit artikel wat kunnen bijleren over hoe belangrijk niches zijn bij het dropshippen.

Ga nooit dus snel snel een dropshipping webshop starten zonder een grondig niche en product onderzoek te voeren.

Wens je te starten met dropshipping? Volg dit stappenplan.

Om producten binnen een niche te vinden kan je gebruik maken van het Aliexpress Dropshipping Center.


Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum