15 Must-Have Dropshipping Tools Voor Een Sucessvolle Webshop

Home » Dropshipping » 15 Must-Have Dropshipping Tools Voor Een Sucessvolle Webshop

Er kruipt heel wat in het starten van een succesvolle dropshipping webshop, gelukkig zijn er heel wat tools om jouw daarbij te helpen. De dropshipping tools die ik hier opsom zijn tools waar ik zelf dagelijks gebruik van maak om mijn webshops te creëren en te managen. 

Dit artikel bevat voornamelijk gratis dropshipping tools maar er zijn ook een paar die betalend zijn.  

Dropshipping webshop tools

Shopify

Shopify is de beste dropshipping tool en webshop builder om te starten met dropshipping

De eerste dropshipping tool die je nodig hebt om te starten met dropshipping is natuurlijk Shopify. Shopify is een webshop-builder die gespecialiseerd is in dropshipping. Het is de bekendste provider met het grootste aanbod aan thema’s, behulpzame  Nederlandstalige support die 24/7 beschikbaar is en het is spotgoedkoop.

Daarbij kan iedereen gratis beginnen met Shopify. Hier hoef je geen bankkaart of dergelijke voor op te geven. Zo zeker zijn ze van hun stuk.

Natuurlijk zijn er andere oplossing buiten Shopify. Zo kan je het volledig vanaf nul doen met WordPress en Woocommerce, maar dat is dan wel heel technisch en iets dat ik zelf als web designer totaal niet waard vind. 

Dropshipping bestelling verwerking tools

Oberlo

Oberlo is de de meest populaire dropshipping tool om producten te importeren en beheren van Aliexpress

Als je Shopify al kende, had je waarschijnlijk ook al van Oberlo gehoord. Oberlo is namelijk een dochterbedrijfje van Shopify. Oberlo is de bekendste gratis oplossing voor dropshippers om hun webshop aan Aliexpress te verbinden en vervolgens het verwerkingsproces volledig te automatiseren. 

Als je met Aliexpress wilt gaan dropshipping, is Oberlo de beste gratis keuze. 

Spocket

Met spocket kan je met premium dropshipping leveranciers werken

Spocket is een heel mooi alternatief op Aliexpress om te gaan dropshippen in Nederland of België. Met Spocket kan je gemakkelijk Europese, Belgische en Nederlandse dropshipping leveranciers vinden en gebruiken.

Dit maakt Spocket een heel goede oplossing voor dropshipping als je niet wilt sukkelen met de lange leveringstijden van Aliexpress.

Dropshipping tools voor marktonderzoek

Aliexpress Dropshipping Center

Het aliexpress dropshipping center is de beste manier om gratis product onderzoek te voeren

Het Aliexpress Dropshipping Center is een gratis tool om jouw product onderzoek te voeren en te zoeken naar een winnend product. Dit is mijn persoonlijke favoriete dropshipping tool om mijn product onderzoek te voeren. 

Ecomhunt

Met de ecomhunt dropshipping tool kan je winnende producten vinden

Ecomhunt is een betaalde dropshipping tool waar je een winnende dropshipping producten kunt vinden.

Dagelijks worden nieuwe potentiële producten manueel toegevoegd door het Ecomhunt team wat dit een leuke tool maakt voor de luie dropshippers onder ons.

Dropshipping tools voor email marketing

Klaviyo

Klaviyo is de beste email marketing tool voor dropshippers

Klaviyo is dé tool om jouw dropshipping webshop te automatiseren. Het is iets duurder dan andere oplossingen maar dat is gewoon omdat het véél meer opties aanbied. 

Met Klaviyo zijn je eerste 200 abonnees volledig gratis, daarna zal je moeten betalen. 

Mailchimp

Mailchimp is een goede email marketing tool voor Shopify dropshippers

Mailchimp is wat ik vroeger gebruikte voor mijn Shopify webshops. Dit is een goede tool voor basis email marketing. Met Mailchimp kan je gemakkelijk geautomatiseerde campagnes en abandoned cart campagnes opzetten. 

Deze tool raad ik aan voor beginnende dropshippers aangezien Klaviyo wat meer kennis vergt en duurder is.

Met Mailchimp zijn je eerste 2000 abonnees volledig gratis, daarna moet je betalen. 

Dropshipping tools voor statistieken

Google Analytics

Google analytics is een must-have voor elke website

Alhoewel Shopify jouw dagelijkse bezoekers bijhoud, is dit niet de beste manier om jouw statistieken te checken. De beste tool hiervoor is nog altijd Google Analytics

Met Google Analytics kan je heel in-depth je webshop gaan analyseren. Zo kan je zien welke pagina’s het populairst zijn en hoe de bezoekers op jouw webshop terecht komen.

Dropshipping tools voor competitor research

Similarweb

Similar web laat je gemakkelijk spieken bij de concurrentie

Similarweb is een gratis tool waar je snel de website statistieken van je concurrentie kan gaan bekijken.

Commerce Inspector

Met de commerce inspector google extensie kan je gemakkelijk spieken bij de concurrentie

Commerce inspector is een gratis dropshipping tool die je kan toevoegen als google chrome extensie. Wanneer je de extensie gebruikt op een Shopify website kan je snel bepaalde dingen te weten komen zoals: 

  • Best-Selling products
  • Gebruikte Apps
  • Gebruikt thema

Heel handig dus om te spieken bij de concurrentie. 

Dropshipping tools voor SEO

KWfinder

kwfinder is de beste seo tool om je dropshipping webshop keyword research te voeren

KWfinder is mijn favoriete keyword research tool voor de SEO van mijn webshops en websites. Je kan KWfinder voor 10 dagen gratis uittesten. Met die proefperiode kan je 5 keyword searches per dag doen.

Zo krijg je 50 searches verspreid over 10 dagen, hiermee kan je gemakkelijk de keyword research voor een nieuwe dropshipping webshop voeren.

Na die tien dagen nog niet genoeg? Maak een nieuw account aan met een nieuw email adres. 😉

Ubersuggest

ubersuggest is een alternatief voor kwfinder

Ubersuggest is nog een gratis keyword research tool. De resultaten zijn iets zwakker dan die van KWfinder maar deze tool is wel heel handig om keyword ideas op te doen en de gebruikte keywords van concurrenten te bekijken.

Dropshipping tools voor foto-bewerking

Photoshop

Photoshop is de beste tool om je productfoto's van je dropshipping webshop zo professioneel mogelijk te bewerken

Om snel productfoto’s te bewerken zoals het verwijderen van watermerken en dergelijke is photoshop de beste oplossing. Ik zelf gebruik photoshop tientallen keren per dag en kan dus niet zonder.

Photoshop is alles behalve goedkoop maar ik raad het 100% aan als je professioneel foto’s wilt gaan bewerken voor jouw dropshipping webshop. 

Canva

Canva is een gratis alternatief op Photoshop

Canva is een gratis alternatief voor Photoshop. Hierop kan je verschillende voorgemaakte templates en icoontjes gebruiken om jouw foto’s te bewerken. 

Overzicht

Zo, dat zijn zowat alle dropshipping tools die ik dagelijks gebuik om nieuwe webshops te bouwen en mijn huidige webshops te beheren.

Om te starten met dropshipping raad ik aan dat je zeker gebruikt maakt van de volgende gratis tools:

Wanneer je geld begint te verdienen met dropshipping raad ik je aan om zo snel mogelijk Photoshop aan te schaffen en er mee te leren werken. Ook raad ik aan dat je overschakelt naar Klaviyo.

Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum