Spocket Dropshipping – Alternatief voor Aliexpress en Oberlo?

Home » Dropshipping » Spocket Dropshipping – Alternatief voor Aliexpress en Oberlo?

Als dropshipper heb je zeker en vast al gehoord van Spocket, dit platform wordt de laatste tijd meer en meer gepromoot door dropshippers op youtube en andere kanalen. Is Spocket een beter alternatief voor Aliexpress en vervangt het Oberlo? 

Hier zetten we ze tegenover elkaar en bekijken we de voor- en nadelen van beide platvormen. 

Wat is Spocket

Wat is Spocket? Is Spocket een beter alternatief voro Aliexpress en Oberlo?

Spocket is net zoals Oberlo een dropshipping app waar verschillende leveranciers op te vinden zijn. Het grote verschil is dat Spocket een gamma heeft aan Europese leveranciers, terwijl Oberlo zich richt op de Amerikaanse markt. 

Met Spocket kan je dus gaan dropshippen in Nederland en Belgie zonder de lange leveringstijden. Een pakketje kan al in minder dan een week voor de deur van jouw klant staan.

Gerelateerd: Dropshipping met Oberlo

Hoe werkt Spocket

Spocket werkt heel gelijkaardig aan Oberlo. Je maakt een account aan en vervolgens voeg je de app toe aan je Shopify webshop. Daarna kan je het productaanbod gaan bekijken en producten gaan toevoegen aan jouw webshop. 

Dit is even gemakkelijk als op Oberlo en vergt dus nul technische kennis. Het komt wel met een addertje: Producten importeren van Spocket is niet gratis. 

Met een gratis account van Spocket kan je enkel en alleen het product-aanbod bekijken, wanneer je deze op jouw webshop wilt aanbieden moet je gaan betalen. 

Spocket kan je 14 dagen gratis uitproberen, daarna moet je betalen.

Hun goedkoopste plan kost $19 per maand en laat jouw tot 25 producten importeren. Voor een groter aanbod moet je het plan van $49 per maand aanschaffen. 

Je kan genieten van een 14-dagen proefperiode maar die tijdspanne is veel te klein om degelijk een product of niche te gaan testen dus hou daar zeker rekening mee. 

Spocket vs Aliexpress welke is de beste voor dropshipping? 

Spocket is een alternatief voor Aliexpress waar leveringstijden soms wel tot een maand kunnen oplopen met dat producten vanuit China komen. Zo kan je al europese leveranciers gaan vinden die binnen 4-7 dagen pakketjes kunnen leveren op de Europese markt, dus ook in Nederland en België. 

Op vlak van levering

Op het vlak van levering wint Spocket dus hands down van Aliexpress. Maar leveringstijden zijn niet de enigste factoren waar je rekening moet mee houden als dropshipper. Zo heb je nog andere factoren zoals:

  • Product prijs (bepaald het winstmarge)
  • Product aanbod
  • Communicatie met leverancier

Op vlak van de winstmarge

Wanneer je de producten op Spocket gaat bekijken (wat iedereen gratis kan doen) merk je al snel dat de producten iets duurder zijn als gelijkaardige producten op Aliexpress. Dit is logisch, want producten stockeren in Europa is veel duurder dan in China. 

Lage winstmarges benadelen jouw natuurlijk als dropshipper. Zeker als je gebruik wilt maken van facebook advertenties en andere betaalde middelen om te kunnen opschalen. Hierop wint Aliexpress dus van Spocket. 

Op vlak van product aanbod

Het productaanbod van Aliexpress is gigantisch. Voor elk product zijn dan nog weer eens tientallen opties van leveranciers. Mocht er dus iets fout gaan, een leverancier failliet gaat of gewoon even geen inventaris heeft, kan je gemakkelijk bij een andere terecht. 

Op Spocket is dit helemaal niet zo. Er is een veel kleiner product aanbod en veel kleiner aanbod van leveranciers. Als er dus iets fout gaat bij die leverancier, dan zit jij met de gebakken peren. 

Op vlak van communicatie

Ook communicatie met de leverancier vind ik als dropshipper heel belangrijk. Zo kan je op Aliexpress gelijk welke leverancier gaan contacteren en vragen stellen over hun product. Vaak krijg je als dropshipper zelf een whatsapp contact bij waar je dus heel snel met jouw leveringsvragen en dergelijke terecht kan. 

Die communicatie zorgt er ook voor dat je uiteindelijk prijzen kan onderhandelen wanneer je veel orders voor hun binnenbrengt en zelf kan gaan kijken naar private labeling opties. Dit zijn heel grote voordelen aan dropshippen via Aliexpress en iets dat je totaal niet kan met Spocket. 

Op Spocket is er geen enkele manier om jouw leverancier te contacteren. Jij kunt dus niet vragen hoe de levering zit, bij hun terecht als er een probleem met een order is of later gaan onderhandelen met de leverancier. 

Op Spocket kan je de leveranciers zelf niet gaan contacteren, iets dat je met Aliexpress wel kan doen.

Voor alle vragen, moet je met de hulpdienst van Spocket gaan praten. Als zaakvoerder is dit heel denigrerend en onprofessioneel dat jij niet direct contact kan hebben met jouw leverancier. 

Mijn conclusie: Aliexpress biedt meer dan Spocket

Wanneer je Spocket en Aliexpress gaat vergelijken heeft Spocket één groot voordeel op Aliexpress maar daar blijft het ook bij. Met Spocket fix je het leveringsprobleem, maar met Aliexpress heb je veel meer controle, veel meer productkeuze en mogelijkheden tot private labeling en opschalen. 

Overzicht

Spocket is een mooi alternatief op Aliexpress wanneer de leveringstijden een groot struikelblok vormen voor jouw success als dropshipper.

Ik zou Spocket enkel en alleen aanraden als je effectief een product wilt verkopen die op Spocket te verkrijgen is, en als de winstmarge het voor jouw toelaat.

Ga dus niet specifiek gaan zoeken naar producten die je van Spocket kan gaan leveren om daar vervolgens een shop rond te bouwen.


Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum