Dropshipping Via Aliexpress Doe Je Zo!

Home » Dropshipping » Dropshipping Via Aliexpress Doe Je Zo!

Dropshipping is een heel uitgebreid business-model waar je heel wat leverancier-keuzes in hebt. Maar de eenvoudigste en snelste manier om te starten met dropshippen is toch wel door te dropshippen via Aliexpress.

Wat is Aliexpress?

Aliexpress is een online marktplaats waar vooral Chinese leveranciers hun producten aanbieden aan spotgoedkope prijzen. Denk dus maar een beetje aan Bol.com maar dan véél goedkoper, en de levering duurt heel wat langer.

Waarom dropshippen via Aliexpress?

Als startend dropshipper is het heel interessant om met Aliexpress te gaan beginnen, gewoonweg omdat het zo toegankelijk is, maar dat is niet de enigste reden. Ik som ze even op. 

Alle info over dropshippen vind je hier.

Iedereen kan dropshippen via Aliexpress

Dropshipping via Aliexpress is eenvoudig omdat iedereen het kan. Iedereen kan nu eenmaal bij Aliexpress aankopen. Die leveranciers van Aliexpress zijn ook 100% op de hoogte van dropshipping en werken al jaren samen met ze. 

Ook is Aliexpress gemakkelijk te integreren in jouw Shopify webshop. Dit kan met een heel wat apps zoals Oberlo, Spocket en Dropified. 

Oberlo is volledig gratis dus daar focussen we ons in dit artikel vooral op. 

Dropshippen via Aliexpress is Gratis

Terwijl je voor vele alternatieven een abonnementskost moet betalen om hun platform te gebruiken (denk maar aan Spocket) of ‘krediet’ moet aankopen (denk maar aan jouw eigen privé leveranciers) kan je met Aliexpress volledig gratis starten. 

Het enigste waar je uiteindelijk voor moet betalen is Shopify maar ook dit kan je volledig gratis starten. 

Mooie Winstmarges

Wanneer je dropshipt van Aliexpress krijg je heel mooie winstmarges te zien. Dit omdat producten vaak heel wat minder kosten dan je ze voor zou kunnen verkopen. Zo kan je op Aliexpress bijvoorbeeld snel een markup van 3 a 5 maal vragen. 

Hieronder een voorbeeld van een product op Aliexpress

Dropship producten op Aliexpress kan je doorverkopen voor een 3 a 5 maal markup, soms zelf nog hoger!

Hetzelfde product op een dropshipping webshop

Een voorbeeld van een dropshipping webshop die producten van Aliexpress doorverkoopt voor een grote winstmarge

Dit is met andere services niet altijd zo. Neem nu print on demand. Daar kost een t-shirt met print plus levering al snel 15 euro. Jij kan deze voor niet veel meer dan 20 euro verkopen, dus behoud je maar een kleine winst van 5 a 10 euro per verkocht product. 

Ook services zoals Spocket die het gemakkelijk voor jouw maken om leveranciers in Amerika of zelf Europa te vinden zijn heel wat duurder dan dropshippen via Aliexpress. Deze producten worden vaak van China opgekocht en dan gestockeerd in Europese of Amerikaanse warenhuizen, dat kost geld. Zo zie je vaak producten op Spocket die ook op Aliexpress aanwezig zijn voor de helft van de prijs. 

Wat Zijn De Nadelen Van Dropshipping via Aliexpress? 

Naast de mooie voordelen van Aliexpress komen er nadelen bij het dropshippen via Aliexpress. Het grootste nadeel is de leveringstijd.

Lange leveringstijden

Producten van Aliexpress komen vanuit China, dit krijg je niet in 1, 2, 3 in Europa en andere continenten.

Bij Aliexpress zijn er soms leveringstijden tot wel 30+ dagen. Daarbij heeft elke leverancier nog eens een eigen ‘processing time’ die vaak 3 to wel 7 dagen kan duren.

Die processing time is de tijd die zij wachten om jouw product op te sturen. Zij gaan dus niet één voor één producten gaan opsturen, ze wachten tot het bijvoorbeeld dinsdag is of tot ze een bepaald aantal verkopen hebben en dan pas sturen ze die op, om kosten te besparen.

Als je wilt dropshippen van Aliexpress moet je dus rekening houden met die lange leveringstijden en moet je deze ook aan jouw klanten meegeven. Hierover liegen gaat jouw alleen maar problemen opleveren.

Natuurlijk zijn er oplossingen hiervoor. Zo heb je ePacket shipping die producten tussen de 7 a 15 dagen in bepaalde landen kan krijgen (Europese landen, Australië, VS, etc).

Hoe start je met dropshippen via Aliexpress

Hoe vind je producten op Aliexpress om te dropshippen

Je kan heel gemakkelijk producten gaan vinden via het ingebouwde Aliexpress Dropshipping Center. Daar krijg je twee tools ter beschikking:

  • “Vind winnende producten” tool
  • Product Analyse tool

Met deze twee tools kan je volledig gratis je product research voor Aliexpress dropshipping gaan doen!

Hieronder vind je een voorbeeld van het Aliexpress Dropshipping center. Daar kan je heel gemakkelijk zien welke producten op dat moment populair zijn.

Je kan gaan filteren volgens het hoogst aantal bestellingen, het hoogst aantal dropship bestellingen, enzovoorts.

Zo ziet het Aliexpress dropshipping center er uit, hier kan je winnende producten gaan vinden voor jouw dropshipping webshop

Wanneer je denkt een potentieel product gevonden te hebben kan je deze gaan analyseren met de product analyse tool. Deze vind je in de meeste rechtste kolom van het Aliexpress Dropshipping Center.

voorbeeld van de product analyse tool van het aliexpress dropshipping center

In de product analyse tool kan je gaan zien hoe goed het product dagelijks verkocht in de afgelopen twee weken. Zo zie je dat het voorbeeld hierboven heel goed verkocht heeft en bijna elke dag minstens 40 bestellingen had, sommige dagen zelfs meer dan 100!

Het aantal bestellingen die hier meegegeven zijn maken eigenlijk niet zo veel uit, wat wel uitmaakt bij jouw product analyse is dat het product nog steeds dagelijks verkoopt.

Een product die vorige week 100 bestellingen per dag had en opeens 0 is dus geen goed product. Best verkoop je producten die het elke dag goed doen, dan ben je zeker dat ook jij het product goed kunt gaan verkopen met de juiste marketing.

Lees verder: Hoe vind je winnende dropshipping producten

Lees ook: Hoe vind je leveranciers op aliexpress

Producten toevoegen aan jouw Shopify webshop

Wanneer je een product of meerdere producten hebt gevonden die je wenst te verkopen, is het tijd om ze toe te voegen aan jouw Shopify Webshop. Als je nog geen Shopify account hebt aangemaakt is het nu tijd om dat te doen, dit is volledig gratis

Starten met shopify dropshipping is volledig gratis

Producten Toevoegen Via Oberlo

Bij dropshipping hoef je niet manueel je producten gaan toevoegen, je kan dit heel gemakkelijk door simpelweg op een knop te drukken. Dit kan je met de gratis app Oberlo. Oberlo is een heel simpele app waar je eenvoudig producten van Aliexpress kunt gaan toevoegen aan jouw dropshipping webshop. 

Hiervoor moet je de google chrome extensie met dezelfde naam downloaden. Wanneer die is gedownload, dan vind je een blauwe knop op elke productpagina van Aliexpress. Met die knop, kan je producten aan jouw importeer lijst van Oberlo gaan toevoegen. 

Hierna kan je de gegevens zoals de titel, beschrijving, product-foto’s, product varianten enzovoorts gaan bewerken vooraleer je ze importeert naar jouw webshop. Natuurlijk kan je deze ook daarna op jouw webshop zelf altijd verder bewerken. 

Lees verder: Hoe werkt Oberlo in Nederland/België

Voeg je eigen beschrijving toe

Oberlo importeert ook de beschrijving van het product die jij via Aliexpress hebt geïmporteerd. Dit lijkt misschien een gemakkelijke optie voor jouw maar dit is een big no-no. 

Kopieer nooit de beschrijving van Aliexpress, dit ziet er heel “fake” uit en dan zeg jij als dropshipper ook meteen “ik dropship van Aliexpress”. Niet doen dus. 

Daarnaast is het ook heel slecht voor de SEO (Search Engine optimization) van jouw webshop. Als jij enkel en alleen productbeschrijvingen hebt van Aliexpress dan gaat google deze aanrekenen als zogenaamd ‘duplicate content’. Dit wil zeggen dat diezelfde tekst al eens op google is verschenen en dan gaat google dus vermijden dat dat nog eens gebeurt en jouw product-pagina’s niet publiceren. 

Een eigen beschrijving, daar steek je tijd in. Hier heb jij de kans om jouw product te verkopen met woorden. Wanneer een klant op een leuk product terecht komen klikken ze vaak snel weer weg als er geen beschrijving bij staat, dit lijkt opnieuw ‘fake’ maar ook dat jouw webshop niet de passie heeft om hier iets leuk er bij te plaatsen. Jij lijkt dus op een doorverkoper en niet op het merk naast dit product. 

Als het om een fashion-artikel gaat dan kom je er mee weg met een leuk zinnetje of twee dat het artikel beschrijft met vervolgens de product gegevens en een maat-tabel. 

Als het om een probleem-oplossend product of WOW-factor product gaat (wat ik altijd aanraad) dan ga je in de product beschrijving moeten het product verkopen, dit kan je met de volgende stappen:

  • Voordelen
  • Resultaten
  • Hoe werkt het
  • Voor wie is het
  • Veelgestelde vragen

Vermeld de leveringstijden

De leveringstijden van Aliexpress zijn lang, het is jouw taak om je klanten daarover in te lichten en deze te vermelden op jouw webshop.

Je leveringstijden moet je vermelden op de shipping pagina maar best vermeld je dit nog eens opnieuw op de individuele product-pagina van elk product.

Zonder die transparantie ga jij heel veel ontevreden klanten krijgen zo gaat je dropshipping webshop snel kopje onder.

Aliexpress bestellingen verwerken met Oberlo

Wanneer je uiteindelijk een bestelling hebt kan je deze gemakkelijk verwerken via de Oberlo app.

Veelgestelde Vragen Over Dropshipping Via Aliexpress

Hoe verzorg je de returns?

Gelijk welke webshop, dropshipper of niet krijgt retour-aanvragen. In zowel België als Nederland ben jij verplicht als webshop eigenaar om je klanten 14 dagen te geven om hun product terug te sturen als hun iets niet bevalt.

In het geval van dropshipping moet je vermelden op jouw webshop dat ze het product niet terug mogen opsturen naar het afkomstadres (want dit zal in China zijn) maar in plaats daarvan vermeld je jouw eigen adres.

Wanneer ze dat doen kan jij via Shopify zelf gemakkelijk de bestelling annuleren waardoor de betaling terug word gestort op de rekening van de klant.

Gaan klanten wel kopen als ze zien dat mijn webshop lange leveringstijden heeft?

Lange leveringstijden zijn op zich vaak niet zo’n groot probleem als velen meteen denken. Er zijn genoeg webshops die lange leveringstijden hebben.

Zo lang jouw product goed is en je het niet in de supermarkt kan verkrijgen, zullen er genoeg klanten zijn die jouw product willen aankopen, ondanks de lange leveringstijden.

Opsomming: Dropshipping Via Aliexpress

Dropshipping via Aliexpress is een mooie manier om te starten met dropshipping. Iedereen kan er op deze manier snel én eenvoudig aan beginnen zonder lang naar een privé leverancier te zoeken, een niche onderzoek te voeren of maandelijks te betalen voor een service zoals Spocket.

Aliexpress producten kan je snel en gratis gaan toevoegen aan jouw Shopify webshop via Oberlo. Oberlo staat vervolgens ook in voor het gemakkelijk verwerken van die producten wanneer je uiteindelijk bestellingen binnen krijgt.

Zo, dat is eigenlijk alles dat jij moet weten over Dropshipping via Aliexpress. Als dit jouw iets lijkt kan je heel eenvoudig hier starten.

Heb je nog vragen? Aarzel zeker niet om ze hieronder te stellen of door mij te contacteren.


Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum