Oberlo Nederland en België – Hoe werkt deze dropshipping app?

Home » Dropshipping » Oberlo Nederland en België – Hoe werkt deze dropshipping app?

Geïnteresseerd in dropshipping in Nederland of België? Je kan heel gemakkelijk starten met dropshipping door gebruik te maken van de Shopify + Oberlo combinatie.

In dit artikel leg ik je snel even uit wat Oberlo is en hoe je het kan gebruiken om jouw dropshipping webshop te starten.

Wat is Oberlo?

Oberlo is een dochterbedrijf van Shopify die zich specialiseert in dropshipping. Met Oberlo kan je producten gaan importeren van Aliexpress op jouw Shopify webshop of gebruik maken van de vele dropshipping producten die Oberlo zelf aanbied. 

Wanneer je een Aliexpress of ander product importeert via Oberlo, hoef jij zelf geen manuele acties te ondernemen. Met twee clicks staat het dropshipping product op jouw live webshop.

Naast het importeren, zorgt Oberlo ook voor het verwerken van de bestellingen. Wanneer een klant dus een item bij jouw webshop aanschaft, dan kan jij het automatisch verwerken m.b.v Oberlo!

Gemakkelijk starten met dropshipping via Oberlo

gemakkelijk starten met dropshipping in nederland en belgie via oberlo

Dropshipping is een heel leuke en eenvoudige manier om een eigen online business te starten. Met dropshipping heb jij jouw eigen webshop starten, zonder dat je het risico van een eigen inventaris moet opnemen. 

Oberlo helpt je hiermee. De meeste dropshippers maken gebruik van Aliexpress om hun producten te leveren en Oberlo kan gratis zorgen voor het importeren van die producten naar jouw webshop en het verwerken van de bestellingen. 

Oberlo is dus dé app om te starten met dropshippen

Oberlo kostprijs

Prijzen van Oberlo nederland en Belgie. Start gratis met dropshipping via Oberlo

Starter Plan

Oberlo is volledig gratis om te starten. Enkel wanneer je boven de 50 bestellingen per maand zit, moet je overschakelen naar een betaald plan. 

Basis Plan

Het betaald plan kost $29,90 per maand en laat jouw tot 500 bestellingen per maand verwerken. Daarbij krijg je nog eens toegang tot heel wat behulpzame functies zoals bulk ordering.

Met bulk ordering kan je meerdere producten gaan verwerken met één klik op de knop. Terwijl je op het gratis plan dit telkens opnieuw moet doen voor elke aparte bestelling. Heel handig dus wanneer je meerdere bestellingen per dag moet verwerken.

Pro Plan

Het derde prijzen plan van Oberlo kost $79,90 en deze laat jouw ongelimiteerd bestellingen per maand verwerken. Deze optie laat jouw meerdere staff accounts aanmaken want op dit moment heb jij dus geen tijd meer om zelf jouw bestellingen te verwerken. 😉

Oberlo is dus spotgoedkoop. Het is volledig gratis tot wanneer jij geld maakt met jouw dropshipping webshop, dan pas moet je betalen en krijg je heel wat handige bijkomende functies. 

Oberlo installeren

Om Oberlo te installeren moet je eerst natuurlijk een Shopify webshop hebben. Een Shopify webshop kan je gratis uitproberen voor 14 dagen.

Oberlo Nederland en Belgie: installeer de app voor Shopify

Vervolgens kan je oberlo gemakkelijk toevoegen via de Shopify app store.

Aliexpress producten importeren via Oberlo

Om gemakkelijk producten te importeren van Aliexpress, download je best ook nog eens de Oberlo google extensie.

Wanneer je deze download, komt er een blauwe knop (het logo van oberlo) rechtsonder te voorschijn wanneer jij Aliexpress navigeert. Wens je een product toe te voegen, klik je simpelweg op de knop! 

Stap-voor-stap:

  1. Zoek jouw product op Aliexpress
  2. Klik op de blauwe Oberlo knop
Producten van Aliexpress importeren naar Oberlo gaat heel gemakkelijk met behulp van de oberlo google extensie

3. Ga vervolgens naar de “import list” op jouw Oberlo app, hier kan je de titel, beschrijving en productfoto’s bewerken naar jou wensen.

Aliexpress producten importeren in Oberlo

4. Wanneer je klaar bent om te importeren druk je op de groene knop “Import to store” en voila! Het product is nu toegevoegd aan jouw Shopify store.

Automatisch bestellingen verwerken met Oberlo

Bestellingen verwerken via Oberlo is gemakkelijk, automatisch en kan met één klik op de knop. 

Wanneer een klant bij jouw webshop een product aankoopt, ga jij gewoonweg naar jouw Oberlo app en navigeer je naar je bestellingen.

Stap-voor-stap:

  1. Navigeer naar bestellingen op de Oberlo app
  2. Klik op de gele knop “Order All Products”
Aliexpress bestellingen verwerken met Oberlo in Nederland en Belgie

3. Oberlo genereert vervolgens jouw winkelmandje met de naam en het adres die jouw klant heeft opgegeven

Bestellingen verwerken met Oberlo en Aliexpress

Jij betaald vervolgens voor de order en Aliexpress zorgt voor de levering naar jouw klant.

Hoe werkt Oberlo in Nederland en België?

Dropshipping is volledig legaal in zowel Nederland en België. Met Oberlo kan je dus perfect producten van Aliexpress gaan importeren en aanbieden in Nederland/België of internationaal als je dat wenst. 

Wel moet je hiervoor ingeschreven zijn als ondernemer. Je mag uiteraard niet online gaan verkopen zonder KVK of BTW nummer. In Nederland moet je dus langsgaan bij het KVK en in België moet je je hiervoor online gaan inschrijven als ondernemer. 

Alternatieven voor Oberlo

Natuurlijk is Oberlo niet de enigste optie die jij als dropshipper hebt om dropshipping producten te importeren naar jouw webshop. Hier zijn enkele andere opties:

Printful

Print on demand is dé alternatief voor oberlo als je wenst te starten met print on demand

Printful is dé oplossing om print on demand producten aan te bieden op jouw webshop.

Printful is volledig gratis.

CJDropshipping

CJDropshipping is een gelijkaardig marktplaats platform zoals Aliexpress maat op maat gemaakt voor dropshippers. Met CJdropshipping verkrijg je snellere leveringstijden maar het product-aanbod is minder groot.

CJdropshipping is volledig gratis.

Spocket

Oberlo alternatief: Spocket is een marktplaats provider voor dropshipping leveranciers in Nederland en België

Spocket is een marktplaats platform zoals Aliexpress en CJDropshipping én ook op maat gemaakt voor dropshippers. Hier kan je leveranciers vinden van over héél de wereld en dus veel snellere leveringstijden aanbieden.

Spocket kan je gratis uitproberen. 

Dropified

Dropified is een betaalde variant van Oberlo. Dit platform is meer gericht op professionelere dropshippers die meerdere succesvolle webshops openen en gebruik maken van virtual assistants om hun bestellingen te verwerken. Bij Dropified kan je meerdere staff accounts aanmaken, een ongelimiteerd aantal producten verwerken en het heeft bulk ordering functies. 

Interessant: Dropified is goedkoper dan Oberlo wanneer je boven de 500 bestellingen zit. Dropified kost $47 per maand en je kan het gratis uitproberen. Het uitgebreide plan kost $127 per maand en laat jouw toe het te gebruiken op 5 webshops, dus betaal je slechts $25 per webshop, minder dan het basis plan van Oberlo voor meer functies dan het Pro plan! 

Conclusie Oberlo in Nederland en België

Hopelijk ben je nu voldoende geïnformeerd over de functies van Oberlo in Nederland en België. Met Oberlo kan je:

  • Heel gemakkelijk dropshipping producten importeren
  • Heel gemakkelijk dropshipping bestellingen verwerken

Als dropshipper beginner is Oberlo de beste keuze, wanneer je wat meer ervaring begint te krijgen is het goedkoper en voordeliger voor jouw om over te stappen op een alternatieve app zoals Dropified. 

Als je dropshipping leveranciers in Nederland en België wilt gebruiken kan je opteren voor Spocket om snelle leveringstijden aan te kunnen bieden. 

Mocht je dan weer de print on demand weg op willen gaan is Printful jouw go-to.

Nu ben jij volledig klaar om te starten met dropshipping


Wil je starten met Dropshipping?

Wil je Dropshipper worden? Mijn blog helpt je hiermee. Zo heb ik tientallen artikelen geschreven om jouw op weg te helpen met dropshipping. Helemaal gratis natuurlijk.

👇 Bekijk mijn dropshipping leercentrum