Bijverdienste via het internet – 13 manieren om extra geld te verdienen

Home » Online geld verdienen » Bijverdienste via het internet – 13 manieren om extra geld te verdienen

Op zoek naar een bijverdienste naast je full-time job? Wens je wat extra geld te verdienen online? Het kan allemaal! En het is gemakkelijker en toegankelijker dan je denkt…

In dit artikel bekijken we alle manieren waarmee jij online kunt gaan bijverdienen, gegarandeerd vindt je er eentje dat bij jouw past!

Waarom via het internet bij verdienen?

Waarom zou je nu persé een online bijverdienste aangaan? Waarom niet gewoon naast je uren een tweede job nemen als bijverdienste…?

Een bijverdienste via het internet kan je gewoonweg van thuis uitvoeren, dat is gemakkelijk. Geen verplaatsing noodzakelijk, even bijverdienen vanuit de comfort van je eigen huis.

Maar dat is niet de voornaamste reden om het internet te gebruiken, de voornaamste reden is dat er vele manieren zijn waarop jij PASSIEF kunt gaan bijverdienen!

Bij een passieve bron van inkomsten kan je altijd rekenen op je geld, of je nu werkt of niet. Passieve inkomstenbronnen zijn dus heel mooi om op te bouwen.

En je hoeft niet te stoppen bij ééntje… Je kan een volledig netwerk van passieve inkomstenbronnen opstarten.

Zo heb ik niet één website zoals deze, maar heb ik er vijf! Dankzij blogs zoals deze ben ik genoeg beginnen bijverdienen dat ik uiteindelijk een full-time passief inkomen heb online.

Dit kan ook jij bekomen. Het kan starten als een simpele bijverdienste, en uiteindelijk kan je het omvormen tot jouw full-time job!

Manieren om online bij te verdienen

1. Bijverdienste met Bloggen

Een blog starten is één van de beste manieren om online te gaan bijverdienen.

Hiervoor hoef je helemaal geen schrijver te zijn! Ikzelf beheer 5 blogs in 2 verschillende talen, zonder eerdere ervaring hierin.

Sterker nog, mijn blogs staan vol schrijffouten en grammaticafouten, zeker deze, ik was namelijk héél slecht in Nederlands…

Denk je dat dit iemand tegenhoudt mijn blog te lezen? Natuurlijk niet… Mijn blog posts worden gelezen om hun inhoud.

Zolang je iets te vertellen hebt waar anderen iets mee zijn, kan je écht geld verdienen met bloggen.

Nu denk je misschien, ik heb helemaal niks te vertellen… Maar dat is zeker en vast een excuus.

4 jaar geleden wou ik al een blog starten maar ik kwam met hetzelfde excuus af: ik heb helemaal niks te vertellen!

Deze dagen heb ik omgekeerde probleem, ik heb te weinig tijd om alle blog posts te schrijven die ik wil!

Wat zijn je hobbies? Wat zijn je vaardigheden? Reis je graag? Ben je into fashion…? Zeg toch niet dat je NERGENS over te vertellen hebt… Gegarandeerd heb je WEL iets te vertellen.

Een blog opent heel wat deuren om geld te verdienen. Zo kan je advertenties plaatsen, commissies verdienen op producten via affiliate marketing, een eigen product of dienst gaan lanceren, producten aanbieden via dropshipping, enzovoorts.

Een blog starten is één van de beste manieren om online een bijverdienste te bekomen. Daarom plaats ik het ook meteen op de eerste plaats in deze lijst.


2. Bijverdienen met Dropshipping

Bijverdienen met dropshipping, het is 100% mogelijk met een beetje inzet.

Wat is dropshipping…? Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij je online producten verkoopt die je helemaal zelf niet in huis hebt. Je bent dus eigenlijk een beetje een doorverkoper maar dan online.

Het mooie hieraan is dat je de producten niet op voorhand moet aanschaffen en dus geen investering moet aangaan. Je koopt enkel de producten, wanneer een klant deze éérst bij jouw aankoopt.

Hiermee bespaar je dus héél wat kosten bij het starten van een eigen webshop.

Hier even een voorbeeld in geval het nog niet volledig duidelijk is:

hoe dropshipping werkt
  1. Jan koopt een horloge via jouw webshop (bv voor €100)
  2. Jij koopt vervolgens deze horloge van jouw leverancier (bv voor €50) en geeft hen het adres van Jan
  3. Jouw leverancier stuurt de horloge op naar Jan
  4. Jan ontvangt het pakketje en jij behoudt de winst (€50).

Interessant, niet?

Dropshipping kan je op een eigen Shopify webshop maar ook via jouw blog, via een marktplaats zoals eBay en zo verder.

Er zijn dus heel wat mogelijkheden. Je kan internationaal gaan dropshippen in de Verenigde Staten, wereldwijd gaan of het lokaal houden in Belgie en Nederland.

Er zijn ook gigantisch veel opties qua leveranciers, zo heb je heel wat dropshipping leveranciers in Belgie en Nederland (bekijk de lijst) maar kan je ook simpelweg gaan dropshippen via AliExpress bijvoorbeeld.

Als je op zoek bent naar een bijverdienste die je kan ombouwen tot een echte online business, dan is dropshipping zeker iets waar je moet voor uitkijken.

gratis dropshipping ebook

Op mijn blog heb ik heel wat artikelen over dropshipping geschreven, hier kan je beginnen.


3. Bijverdienen met Print on Demand

Print on demand is een tak binnen het eerder vermeld dropshipping-model. Met een print on demand webshop verkoop jij producten door waar jouw eigen design op terecht komt.

Zo kan jij bijvoorbeeld jouw eigen t-shirts op de markt brengen, een webshop opzetten met unieke koffiekopjes, enzovoorts.

Voor de creatievelingen onder ons, biedt print on demand dropshipping een heel mooie manier om wat extra bij te verdienen via een webshop.

Hoe werkt dit? Net zoals bij dropshipping gebruik je hiervoor een leverancier. Die leverancier (bijvoorbeeld Printful) zorgt net zoals bij traditioneel dropshipping voor de levering van het product aan de klant.

Daarnaast staan zij ook in voor het bedrukken van de producten die jij verkoopt. Wanneer iemand dus bijvoorbeeld een t-shirt van jouw webshop koopt, zal jouw leverancier deze bedrukken met jouw design en opsturen naar jouw klant. Enkel nadat jouw klant het product bij jouw heeft aangekocht, hoef jij het bij jouw leverancier aan te kopen.

Meer over bijverdienen via print on demand.

4. Bijverdienen met affiliate marketing

Ook affiliate marketing biedt heel wat opties om via het internet te gaan bijverdienen.

Wat is affiliate marketing…? Bij affiliate marketing promoot jij producten of diensten van een ander en wanneer iemand deze dan aankoopt, krijg jij een commissie daarop. Zo simpel is het!

Dit kan je gaan doen op een blog, op een YouTube kanaal, via jouw Instagram pagina, een podcast, noem het maar op!

Als je een bestaand publiek hebt, is affiliate marketing een heel mooie manier om wat extra bij te verdienen. Heb jij een YouTube kanaal waarop je make-up tutorials doet? Vast zijn er heel wat brands die jij kan gaan promoten met jouw eigen affiliate link!

Natuurlijk heb je hiervoor eerst een publiek nodig, wat niet iedereen heeft. Maar dit kan je natuurlijk wel opbouwen, niets gebeurd in 1, 2, 3!

Jij kan een Youtube Kanaal starten, een blog beginnen, of een niche instagram account aanmaken…

Zolang je maar begint, en een passie volgt, kan je er via affiliate marketing een extra centje uit slaan!


5. Freelancen als bijverdienste

Heb jij een bepaalde vaardigheid waar je online geld mee kan verdienen?

Misschien ben je goed in tekenen, heb je photoshop-kunsten, kan je videos bewerken? Of misschien ben je goed in talen, dansen, muziek, wat het ook is, er valt geld mee bij te verdienen via freelancing!

Dat is nu juist het mooie aan het internet, je kan met elke hobby en vaardigheid geld gaan verdienen als freelancer op een platform zoals Fiverr.

Fiverr is een marktplaats waar jij jouw skillset kan aanbieden. Dit is volledig gratis en vergt geen gecompliceerde stappen. Denk maar aan een Facebook pagina aanmaken, zo simpel is het, maar dan om jouw freelance-diensten aan te bieden.

Waar jij ook goed in bent, er is voor ALLES een markt. Ben jij goed een in een spel? Dan kan je levels voor een ander spelen of gaan coachen… Ben je goed in dansen? Jij kan online iemand danspasjes aanleren of op een liedje voor een reclame-campagne gaan dansen…

De opties zijn oneindig. Iedereen heeft een skill waarmee ze kunnen starten met freelancen via Fiverr.


6. Bijverdienen als virtual assistant

Een virtual assistant verdient bij door bedrijven te helpen met dagdagelijkse taken en worden hiervoor per uur betaald.

Als virtuele assistant werk je niet vast voor een bedrijf en werk je met flexibele uren, perfect te combineren met je huidige job dus!

Je kan gaan starten als virtual assistant zonder ervaring, vele bedrijven zoeken namelijk gewoon naar assistenten die zaken gaan opzoeken voor hun of simpelweg een word document gaan opmaken.

Het helpt natuurlijk om over typische vaardigheden zoals excel en dergelijke te beschikken maar het is zeker geen vereiste voor elke job.

Je kan gemakkelijk aan de slag gaan als virtual assistant door je op de volgende websites in te schrijven:

Dit zijn markplaatsen gemaakt voor freelancers waarop jij jouw gratis kan inschrijven en jouw diensten als virtual assistant kan gaan promoten.

Je wordt ook meteen via deze platvormen betaald, gemakkelijk dus en je bent zeker van je geld!

Daar stopt het natuurlijk niet, jij kan jouw diensten promoten op fora, facebook groepen voor ondernemers, via een eigen Facebook of Instagram pagina, op LinkedIn, enzovoorts!

Je kan zelf bedrijven en ondernemers gaan emailen en jouw diensten aanbieden, de aanhouder wint!

Iedereen kan bijverdienen als virtual assistant.


7. Bijverdienen met een UberEats of Deliveroo

Als je echt persé vandaag geld wilt bijverdienen, dan kan je dat als koerier voor bedrijven zoals Deliveroo en UberEats.

Wat houdt dit in? Jij brengt bestellingen van restaurants binnen jouw regio naar de klanten van Deliveroo of UberEats.

Dit doe je met jouw brommer of fiets en voor elke bestelling krijg jij een vast bedrag.

Dit gaat jouw niet rijk maken, maar het is een heel mooie manier om geld bij te verdienen.

Nu denk je misschien, hoe is dit ‘online’? Dat is het omdat alles via een app op jouw smartphone gebeurt. De app geeft jouw de bestellingen, jij haalt ze op van het restaurant en vervolgens lever jij ze aan de klanten. Tijdens het hanse proces krijg jij ondersteuning van de ingebouwde GPS van de app.

Opnieuw, hier wordt je niet rijk van. Als je doorwerkt kan je rekenen op gemiddeld een 10 euro per uur met dergelijke diensten. Maar het is wel mooi aangezien je hiermee meteen kan geld gaan bijverdienen.


8. Geld verdienen met bol.com

Vast en zeker heb je al eens geshopt bij bol.com, het online shopping platform in Nederland en Belgie. Vandaag besteld, morgen geleverd, mooier kan het niet…

Maar wist je dat ook jij op bol.com kunt gaan verkopen?

Verkopen op Bol.com is namelijk toegankelijk tot elke Belgische en Nederlandse geregistreerde ondernemer.

Je hiervoor inschrijven is volledig gratis. Het enigste dat jij hoeft te doen is producten in te kopen en deze op de website van bol.com te plaatsen.

Je kan zelf gebruik maken van het distributiecentrum van Bol.com! Dit wil zeggen dat wanneer één van jouw producten verkocht wordt, medewerkers van bol.com deze inpakken en opsturen naar jouw klant!

Natuurlijk vergt deze manier van bijverdienste een investering want je moet de producten op voorhand inkopen, en is deze manier dus niet voor iedereen weggegelgd.


9. Online bijverdienen met de Facebook Marketplace

De Facebook Marketplace ken je heus wel, dit is de plaats waar tegenwoordig iedereen hun tweedehands producten gaat verkopen.

Maar waarom zou je jezelf limiteren tot het verkopen van producten die jij zelf niet meer nodig hebt…?

Je kan ook de kracht van de Facebook Marketplace gebruiken om producten door te verkopen met winst.

Zo kan je bijvoorbeeld een mooie houten kast aankopen van iemand die ze snel snel weg wilt voor 50 euro en ze zelf verkopen via de Facebook Marketplace voor 100 euro.

Als je een beetje kan onderhandelen en een oog hebt voor waardevolle spullen kan je écht geld gaan bijverdienen simpelweg via de Facebook Marketplace.

TIP: voeg je toe aan zoveel mogelijk Facebook groepen die gratis of goedkoop dingen weg willen. Deze kan je met een beetje geduld doorverkopen voor 2x, 3x de prijs!


10. Passief bijverdienen met beleggen

Nog een goede manier om passief bij te gaan verdienen is door geld te gaan beleggen.

Door te beleggen, kan jouw spaargeld jaarlijks in waarde gaan stijgen.

Als belegger koop je aandelen van bedrijven waar jij groei in ziet en schaf je fondsen aan op bijvoorbeeld de hanse Amerikaanse beurs (S&P 500) in de hoop dat deze gaan opbrengen naar de toekomst toe.

Dit is natuurlijk zeker en vast niet risicoloos, als je zonder voldoende research of met te veel emotie gaat gaan beleggen kan je heel wat geld verliezen.

De ene manier van beleggen is ook veel veiliger dan de andere. Zo kan je bijvoorbeeld weinig fouten maken door geld in te zetten op een goede ETF die zich focust op een volledige beurs.

Meer over geld verdienen met Beleggen.


11. Passief bijverdienen met crypto

Crypto is tegenwoordig razendpopulair, en ook hiermee kan je geld bijverdienen door een deeltje van je spaargeld te investeren.

Investeren in cryptomunten vergt wel een groot risico, deze munten zijn vaak volatiel en zien snelle stijgingen en dalingen.

Zonder onderzoek je geld inzetten op bijvoorbeeld Bitcoin gewoonweg omdat iedereen het doet, is geen slimme zet.

Als je wilt gaan investeren in cryptomunten, zorg dan dat je voldoende op de hoogte bent en volg niet zomaar het woord van een ander. Investeer ook nooit meer dan je bereid bent te verliezen.


12. Bijverdienen met een social media marketing agency

Ben jij een fan van social media? Misschien heb je ervaring in Facebook Advertenties of je weet wel het een en ander van Instagram en TikTok, dan kan jij jouw diensten aanbieden aan bedrijven als sociale media marketing bureau.

Vele bedrijven zijn verouderd en hebben geen benul hoeveel geld ze maandelijks missen omdat hun bedrijf niet geoptimaliseerd is voor de digitale wereld.

Als SMMBer ben jij de oplossing voor deze bedrijven en creëer je samen met hun een WIN-WIN situatie.

Jij brengt extra klanten binnen via Google en Facebookadvertenties, of gewoonweg door het beheren van hun sociale media profielen en hiervoor krijg jij een vast maandelijks bedrag.

Stel nu je zet een advertentiecampagne op voor een kapsalon binnen jouw regio, waarin jij (met hun toestemming) een gratis eerste knipbeurt promoot. Die ene klant kan voor hun een levenslange klant worden die 2x per maand 30 euro spendeert.

Das zo’n 720 euro per klant, per jaar. Als jij met een simpele campagne een 10-tal nieuwe klanten kan binnendrijven voor hun, dan zullen zij bereidt zijn jouw hiervoor maandelijks te betalen.

SMMbers kunnen bedragen zien van 250 naar 5.000 per klant per maand.

Meer over het starten van een SMMB.


13. Online bijverdienen met een podcast

Tegenwoordig zijn podcasts écht in. Wat is een podcast? Een podcast is een soort radio-programma waarin jij alleen of samen met vrienden zich in een bepaalde topic verdiept.

Een podcast kan dus gaan over een hobby die jij beoefent, een serie waar jij zot van bent, noem maar op!

Het leuke aan podcasten is dat terwijl het elke dag populairder wordt, er nog steeds relatief weinig concurrentie in is.

Terwijl duizenden blogs zich in dezelfde topics verdiepen, zijn er heel wat niches waar niemand een podcast voor heeft. Jij kan dit gat vullen!

Natuurlijk is een podcast niet bepaald een manier waarmee je snel zal gaan bijverdienen. Je moet natuurlijk eerst een publiek hebben die telkens weer opnieuw naar jouw podcast komt luisteren.

Nu is het aan jouw!

Hopelijk heb je iets gevonden in deze lijst dat jouw aanstaat.

Misschien wil je gewoonweg snel wat bijverdienen, dan kan je inschrijven als koerier voor Deliveroo of UberEats. Of misschien wil je liever aan iets bouwen voor de toekomst, zoals het starten van een blog of een dropshipping webshop.

Of misschien ben jij eerder een freelancer die als virtual assistant aan de slag wilt gaan.

Waar je ook maar goed in bent, er valt altijd online mee bij te verdienen!

Nu is het aan jouw.